כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
אה לה פלנצ'ה: להכין סטייק בבית
MINERAL STONE - הפלנצ`ה החדשה של סולתם ■ קובי טיריפינטו נתבקש לצלות בשרים וירקות בבית ולהלן מסקנותיו.
קובי טיריפינטו
11/09/2017
באדיבות סולתם
הפלנצ`ה הראשונה מקורה במרכז אמריקה, במקסיקו, שם הילידים היו משתמשים בכלי העשוי מטיט (תערובת של מים עם אבק, חרסית וחומרים נוספים במקורם באדמה) לאפיית טורטיות מבצק תירס. במאה ה-15, עם החלת שלטון הקונקיסטאדורים של הכובש הספרדי אימצו הספרדים את כלי הפלנצ`ה המקומיים ובהוראתם נתבקשו הילידים לייצר עבורם ורסיה מתקדמת יותר אותה הם כינו בשם "צלחת מתכת" וכך למעשה נולדה הפלנצ`ה הראשונה העשויה מברזל.
למילה פְּלַנְצָ`ה שמקורה כאמור בשפה הספרדית שתי משמעויות, הראשונה: planchado - לגהץ, והשנייה: planchar במובן של כלי העשוי ברזל. המקסיקנים נהגו לגהץ (לגרוס) את גרעיני התירס באמצעות "מנו" (מערוך) על גבי "מטטה" (אבן טחינה) ואת אלה הניחו לאפייה על כלי הטיט הלוהטים מחום. אגב, הטורטיות הללו אומנם נאפו במקסיקו על משטחי הטיט עוד בטרם הגעת האירופאים לאמריקה, אך השם "טורטייה" ניתן להן על ידי הספרדים, שאימצו כאמור את כלי הפלנצ`ה ההם ואף ייצרו כלים דומים מברזל שנועדו מבחינתם גם להקפצה, לקלייה, לטיגון רדוד ולצלייה של חלקי בשר וירקות.
ממש כמו הקונקיסטאדורים שחיבבו את טעמם של בשר וירקות צלויים על האש, גם אני מצאתי עצמי נשבה בקסמה של הפלנצ`ה שמבטיחה צלייה על הגז שיוצאת "ממש כמו גריל". לדאבוני, בדר"כ זה מסתיים באכזבה, שהרי לא פשוט לשחזר את הטעם הייחודי של אש חיה. על כן שמחתי לנסות את ה-MINERAL STONE - פלטת הצלייה, האידוי והבישול החדשה מבית
סולתם
העשויה מיציקת אלומיניום, עם ציפוי Non Stick בגימור שיש ותחתית בסיס בעלת עובי יוצא דופן, המסייעת לטענת היצרנית להולכת חום באופן שווה ומאפשרת בישול קצר וחסכוני, מופחת שומן ונטול הידבקויות מיותרות.
באדיבות סולתם
לצורך העניין נרכשו מספר אומצות איכותיות, שנשלחו לבחון את הפלנצ`ה החדשה. שתיים מהן התפרקדו על הפלנצ`ה המלבנית עם פסי הגריל עליהם הותז מעט שמן זית. מרבית ההבטחות של סולתם אכן מומשו: ההתחממות מהירה ויחסית אחידה, משך הצלייה קצר והבשר לא נדבק. יודגש כי לסטייק אומנם לא היה טעם של אש אמיתית אך צלייתו הייתה נהדרת וכך גם הדבר לגביי הגרסה הצמחונית (שכללה רצועות קישואים, בצל ופלפלים אדומים וירוקים) שהייתה טובה, עסיסית ומהירת הכנה. יצוין כי הפלנצ`ה מבית סולתם מתאימה לשימוש גם בתנור ובמדיח הכלים, היא מתהדרת בידיות ארגונומיות יצוקות ופעולת הניקוי שלה כמובטח אכן קלה בשטיפה ידנית. עם זאת גם הפעם אנו נוכחים לדעת כי בבסיס הפתגם הישן הגורס כי "הגודל אינו קובע" טעות גדולה. הגודל מסתבר בהחלט קובע: היתרון הראשון בשימוש בפלנצ`ה כלשהי הוא לטעמי גודלה, בעיקר משום ברווח שבין האומצות מתרכזים לרוב נוזלים מיותרים שמתאדים מהר ולא מבשלים את הבשר, ולדאבוני הפלנצ`ה של סולתם קטנת מידות כך שמחד לא תוכלו אם תרצו כמובן, להניח בה מספר רב של אומצות ומאידך אם בכל זאת תרצו להבטיח צלייה מקסימלית של אלו שכבר יונחו בה תדרשו לעשות זאת כשלכל היותר מקשטים אותה שלושה נתחי סטייק.
בשורה התחתונה: אם כבר יש לכם בבית מחבת פסים טובה, וותרו על ה-MINERAL STONE אך אם אתם בכל מקרה מתכוונים בקרוב לרכוש בקרוב פלאנצ`ה כלשהי, זו של סולתם ולמרות גודלה היא ללא ספק בחירה טובה וגם לא יקרה!
מחיר:
150 שקל, בסניפי סולתם ובחנויות כלי בית ומטבח ברחבי הארץ.
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
עדכונים חמים מהביצה ועוד...
קוד מוצר:
16/06/2022
רואי פרסול
פרטים נוספים
עדכונים חמים מהביצה ועוד...
קוד מוצר:
08/06/2022
רואי פרסול
פרטים נוספים
עדכונים חמים מהביצה ועוד...
קוד מוצר:
26/05/2022
רואי פרסול
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר