כבר למעלה משני עשרים שהשף ניר צוק פועל בזירה הקולינרית המקומית. הוא כיכב בכל מדור אוכל אפשרי, הוא כתב שלושה ספרים, הופיע במאות תוכניות בישול והיה הבעלים של כמה מסעדות מובילות בניהן הביסטרו "נועה", הבר "ג`אפה" וכמובן מסעדת "קורדליה" ביפו, שהייתה כידוע מפעל חייו במשך 17 שנה.
"בזמן הזה (17 שנה) הספקתי לפתוח המון עסקים ולסגור", כתב צוק בינואר האחרון לחבריו בפייסבוק, בפוסט הפרידה שלו מהמסעדה. "הספקתי לכתוב שלושה ספרים, לצלם מאות תוכניות, לבשל ארוחות בטוקיו, בפריז, בקזחסטן, בברלין, במוסקבה, בסן פרנסיסקו ואפילו הייתה לי מסעדה בבוקרשט - ותמיד קורדליה הייתה שם - מחכה, עם שפע הירק, הנרות, הבשר הטרי והקסם היפואי שלה, מחכה לי כמו אמא טובה סבלנית לבן הקטן עמוס הגחמות".
מימין לשמאל: השף ניק צוק, תומר טבריה (מנכ"ל עמותת "גשר אל הנוער"), סיסי פגאני ומרקו קמורלי - בעלי ארטא עם סגירתה של קורדליה נדמה היה כי צוק עומד על צומת פרשת דרכים. מאז הוא הספיק להשתעשע לו הן באוכל רחוב – במסעדת "גארדן" והן באוכל ערבי ב"מקלובר" ואף השיק את "מאפו" הכשרה שלו השוכנת במלון פרימה בתל אביב. אבל עכשיו, הוא חובר לשת"פ עם קברניטי
גלידת ארטה (נחלת בנימין) להשקת צוק&Arte - טעמי גלידה חדשים שהנפיק עבור הגלידרייה המשובחת.
סורבה לימון - צוק&Arte
ניצני החיבור בין צוק לארטא החלו עת זה הראשון פקד את הגלידרייה ובאחד מביקוריו בעת שיחה שהתגלגלה בינו לבין מרקו קמורלי - מבעלי הגלידרייה הוא הציע ללוותו לסיור בשוק הכרמל להכיר לו עשבי תבלין שלדבריו הם אהבתו הגדולה והשראתו יחד עם שילובי תבלינים מיוחדים בבישוליו. המסע האמור הוליד מסעות נוספים וכך גם נולד הרעיון לייצר טעמי גלידה חדשים ובהמשך גם גרניטה אותה יוכלו השניים למכור הן בגלידרייה והן במסעדה הכשרה ובאירועים פרטיים וערבי בישול מיוחדים שצוק עורך מעת לעת בביתו.
החל מתחילת החודש ולצד הטעמים השגרתיים שמציעה הגלידרייה המקסימה (שוקולד קלאסי, אגוזי לוז וטירמיסו) ולצד טעמים קצת פחות שגרתיים (גלידת אבוקדו ותה ירוק יפני, בטטה ודלעת) כמו גם סורבטים של אפרקס ולבנדר, תאנים עם ורדים ותפוח עץ ירוק עם מלפפון ונענע ניתן כבר להתענג גם על הטעמים החדשים פרי עטו של צוק. יודגש, את כל תהליך ייצור הגלידות מבצעים בעלי המקום מהגלידרייה עצמה תוך שימוש בחומרי גלם טריים בלבד: חלב, שמנת, גבינת עזים, פירות, ירקות, אגוזים ותבלינים שהם קונים בשוק הכרמל ובשוק לוינסקי. בגלידריה הם קוצצים, מרסקים, סוחטים, מקרמלים וקולים פירות, מוסיפים עשבי תבלין ויוצרים שוב ושוב טעמים מפתיעים ומשובחים. אגב, מבין 4 הטעמים החדשים 2 הטעמים הטבעוניים יוגשו כקינוח במסעדתו של צוק ויוכנו ע"י השף במטבח המסעדה.
גבינת עזים, אגס וסלרי 4 טעמי גלידה החדשים הם:
1. סורבה לימון (Vegan): לימון טרי, הל, עזרי סלרי, אבקת ליקריץ – ללא סוכר לבן (רק סוכר פירות).
2. שוקולד פלפל אנגלי (Vegan): שוקולד מריר, חליטת פלפל אנגלי.
3. גבינת עזים ותבלינים: גבינת עזים, חלב עזים, פלפל אנגלי, מרווה, רצועות קליפת תפוז מסוכרים.
4. גבינת עזים דבש ואגס: גבינת עזים, חלב עזים, דבש, אגס, פלפל אנגלי.
גלידת גבינת עזיםנדמה כי מעבר לצמחי התבלין האהובים על צוק גם למשלח ידם של בני משפחתו משקל כלשהו כהשראה בפיתוח הטעמים החדשים. כידוע המשפחה שמוצאה מפולין השתכנה בכפר ורבורג ועסקה בחקלאות. אחיו תומר ויפתח - רועי עזים וגבנים, אוחזים כבר למעלה מעשור ב"חוות צוק" ובמעדניית גבינות אשר התוצרת בשתיהן מבוססת על תנובת האדמה המקומית ואת מוצריהן, הם מייצרים מעדר עיזים המניב מיני גבינות נפלאות, שמנעד טעמיהן משתנה בהתאם למזונן של העיזים. הגבינות ומוצרי החלב אינם זרים לצוק, ויש להניח כי לצד אהבתו לבישול ולעשבי התבלין גם לייצור המשפחתי הייתה השפעה כלשהי בבחירתו להשיק גלידות דווקא בטעמי גבינות עזים.
שוקולד פלפל אנגלי
יצוין כי בעת בתהליך העבודה המשותף עלה הרעיון לתרום מרווחי הטעמים החדשים ל
עמותת "גשר אל הנוער" הפועלת על מנת לצמצם באופן משמעותי את היקף הנשירה של בני הנוער בסיכון בישראל ולהעניק להם הזדמנות שווה להצלחה עתידית. אז כשאתם קונים מהגלידות המשובחות הללו זכרו כי בנוסף להנאה הצְרוּפָה אתם גם עושים מעשה צדקה!
מחיר: 25–16 שקל.