כבד קצוץ - מעדני יחיעם
חברת מעדני יחיעם, השיקה כבד קצוץ.
היצרנית: "המוצר מבוסס על מתכון מבית "אמא" ומכיל כ-38% כבד עוף, בצל מטוגן ותבלינים ואינו מכיל מונוסודיום גלוטומט וגלוטן".
מחיר: 13.90
₪ ל-140 גרם, ברשתות השיווק, המזון והמרכולים ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "הכבד הקצוץ חרג מזמן מלהיות נחלתן הבלעדית של המסעדות המזרח אירופאיות, אפילו הסבתא שלי עליה השלום, ילידת עיראק הייתה נוהגת להכין כבד קצוץ טרי ומעולה. התגעגעתי מאד לטעם ההוא אבל עם כל הכבוד לסבתא נג`יה, יש להודות כי המרקם של הקצוץ שלה היה יבש מעט. עתה, קיבלתי להתרשמות את הכבד הקצוץ של מעדני יחיעם והרבה לפני שבחרתי לפתוח ולטעום אותו כבר היה ברור לי שאל מול הקצוץ של סבתא ליחיעם אין שום סיכוי. אלא שלהפתעתי הכבד שלהם הוא הצלחה כבירה. הוא ניחן במתיקות עדינה, המרקם שלו הרבה יותר "נגיב" מזה של סבתי ז"ל וטעמו משובח. בקיצור, יש לי תחושה שהכבד הזה יהפוך להיות דייר קבוע במטבח המשפחתי שלנו".
ציון: 10
דיז`ונז – Maille
חברת
סיימן, יבואנית מוצרי הגורמה השיקה את דיז`ונז` (Dijonnaise) של המותג הצרפתי Maille.
היצרנית: "הדיז`ונז` מיוצר משילוב של ארבע יחידות מיונז על יחידת חרדל דיז`ון. הדיז`ונז` מיוצר משילוב של שמן, חלמון ביצה מביצים טריות שעברו עיקור בתוספת של חומץ, לימון וחרדל דיז`ון אמיתי".
מחיר: 24.90
₪ ל-335 גרם, רשתות השיווק, המזון והמרכולים ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "קחו מיונז, ערבבו עם חרדל. מה קיבלתם? דיז`ונז. כן, Dijonnaise - המוצר מבית המותג הצרפתי Maille הוא רק דוגמא אחת למה שהפרנסוואי מציע בכדי לגוון לנו הישראלים את שוק הרטבים. יריית הפתיחה שלו היא כאמור ההכלאה המתבקשת והמוצלחת יש לציין בין מיונז לחרדל. הממרח הטעים מכיל חרדל גרגרים חום המלאים באומגה 3 ובסלניום – מרכיב שנחשב כמגן מפני כמה מסוגי הסרטן ובאופן מפתיע, הזרעים הקטנים הללו הם גם מקור טוב לברזל, לסידן, לאבץ, למגנזיום, למַנְגָּן, לחלבון, לניאצין ואפילו לסיבים. בנוסף שולבו בממרח שלהם גם ביצים (חלמון מביצים טריות שעברו עיקור) ושמן; הביצים הן מקור טוב לחומצה אלפא-לינולנית ולאומגה 3, ונראה שהן טובות למערכת הלב וכלי הדם ואילו השמן שבממרח הינו שמן קנולה, שבריא ללב. אבל היי, לצד כל הטוב הזה יש כמובן גם כמה חסרונות: ערך הקלורי של הממרח גבוה, ויכול להגיע עד 45 קלוריות לכף (ו-4 גרם של שומן) ושימו לב גם לנתרן: כמות שיא בלתי סבירה בעליל, כ-1140 מ"ג ל-100 גרם. אאוץ".
ציון: 9
לחם בריאות - מונבטים
"מונבטים" – לחמי בריאות מהצומח העשויים משילובים של קינואה, כוסמת, קטניות, דגנים ללא גלוטן, ירקות ופירות. המוצרים אינם מכילים גלוטן בבסיסם, אורגניים, טהורים וטבעונים.
היצרנית: "מדובר במוצר חדשני בעולם המזון, פרי פיתוח של בעז אוליברו, אשר בשל מחלת מעיים (קוליטיס), חיפש תחליף איכותי, בריא ומזין ללחם ללא גלוטן, כפי שהמליצה לו הנטורופתית שטיפלה בו. בהמלצתה החל בעז לצרוך מוצר ייחודי שהיה על המדף – לחם מקינואה מונבטת שעזר לו להשקיט את התסמינים של המחלה, אך לצערו המפעל שייצר את המוצר הפסיק לייצרו. בלית ברירה החליט בעז להיכנס למטבח ולנסות לייצר בעצמו – ומשם נולדו המוצרים תוך "ניסוי וטעייה", וזהו גם שמה של החברה שהקים. מוצרי `מונבטים` עשויים מחומרי גלם אורגניים מהצומח, בהם: קינואה, כוסמת, עדשים כתומות, שעועית מש, דוחן, בטטה, תאנים, סלק, עדשים צהובות, גזר, תמר, תפוח עץ ובננה. כמו כן המוצרים מתובלים במעט מלח הימלאיה טהור. תהליך הייצור הוא ייחודי ומתבצע בעבודת יד, במינימום עיבוד. התהליך כולל השריה או הנבטה של חומרי הגלם (קטניות, כוסמת, קינואה, דוחן) במים מטוהרים (בהליך של אוסמוזה הפוכה ושימוש בנורת UV לשמירה על סטריליות המוצר); טחינה עדינה של חומרי הגלם וערבובם לפי השילובים השונים של מתכוני המוצרים; ואפייה קצרה בתנור (בתבניות עגולות המעצבות את המוצר) בחום נמוך לשם התמצקות ושמירה על סטריליות המוצר. לאחר מכן המוצרים מוכנסים למקפיא, וכך גם נמכרים".
מחיר: 28 ₪ לאריזה המכילה 4 יחידות, בבתי טבע ובחנויות מזון ברחבי הארץ או בהזמנה: 04-6904704.
דבר הנסיין: "אין כלל ספק כי לחם הבריאות המונבט נחשב לבריא יותר, בעיקר כיוון שהוא מכיל כמות רבה של סיבים תזונתיים, שתורמים להקלה על תהליך העיכול וגם משום שהוא מותיר את הסועד שבע לאורך זמן. הדגנים המונבטים "ממירים" חלק מהעמילנים לחלבונים ומינרלים – ולכן לחמים שכאלה הם לרוב מזינים יותר מלחמים אחרים. אם כל זה לא היה מספיק כדי לשכנע אתכם בנחיצותם שהרי המונבטים פרי עטו של בעז אוליברו עשויים ממרכיבים טבעיים, יותר מסוגי לחמים אחרים וככאלה גם אינם מכילים גלוטן, לקטוז, שמרים, חומרים משמרים, תוספת סוכר, תוספת שמנים ושומנים. אלא שלצד כל הבריאות והטוב הזה קצת קשה להתעלם מסוגיית הטעם שעבורי באופן אישי קצת פחות החליקה בגרון. המונבטים הללו מוצעים בשתי גרסאות: 4 מתוך המגוון הכולל הם "לחמים" מתוקים (למרות שאין בהם אפילו גרם סוכר) והשאר מלוחים. את המוצר יש לשמור במקפיא עד השימוש ולפני הגשה יש לחמם את "הלחם" לפי ההוראות: (טוסטר קופץ – להקפיץ פעמיים בחום גבוה. טוסטר לחיץ – לחמם כ-5 עד 8 דקות או בתנור או טוסטר אובן - לחמם מראש את התנור או הטוסטר לחום גבוה של כ-250 מעלות, להכניס את המונבט ולחממו כ-5 עד 8 דקות).
מבין 2 הגרסאות המוצעות המלוחה היא המוצלחת יותר מבחינתי, ועם זאת לא אשקר שמשהו במרקם ובטעם של שתי הגרסאות פחות מעורר תאבון. בנוסף אציין כי לטעמי המוצר יקר מאד (כ-7 שקלים ליחידה). נכון, מחיר הוא לרוב סוגיה יחסית, ואין ספק כי בפיתוחו של המוצר הזה הושקעה מחשבה רבה, שולבו בו מרכיבים איכותיים ולעובדה כי נעשה בעבודת יש בהחלט השפעה על מחירו הסופי, ולמרות זאת נדמה לי כי 28 שקלים עבור 4 עיגולי המונבטים הללו הוא מחיר גבוה לכל דעה. ולפני שאסיים אתן טיפ נוסף ליצרן, משום שאריזת המוצר רחבה יש להניח כי רבים ידאגו להקפיא את המונבטים ללא אריזתם וכך עשויה להיווצר בעיה קטנה לקראת שימושם. אומנם כל מונבט עטוף בניילון נצמד הרמטי אך על שקיות העיטוף אין שום מדבקה שתסייע לכם להבדיל בין המתוק למלוח ובין המרכיבים השונים המרכיבים כל מונבט ומונבט ויש כידוע כ-15 מונבטים שונים במגוון".
ציון: 8
עוגת דבש - ביגה
רשת בתי הקפה ביגה מציעה עוגת דבש המשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש לצד סוכר חום, תה וגרידת תפוזים.
מחיר: 39 ₪, בסניפי הרשת ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "וואו, וואו, ושוב וואוו. פייר, הופתעתי בענק. מרבית מעוגות הדבש מותירות אחריהן תחושת חנק איומה, ואם זה לא המצב שהרי רובן פשוט יבשות יותר ממדבר פארן, אלא שזה ממש לא במקרה בעוגת הדבש של ביגה. העוגה נאה ואסתטית, וצבעה מגרה. המרקם שלה אוורירי כאמור והיא טעימה מאד ממש כמו של עוגה ביתית עם ארומה הדרית מתבקשת. טעים!".
ציון: 10