צילום: shutterstock
האם אתם נוודים רומנטיקנים חסרי תקנה או זקוקים לחיבור לאינטרנט כמו אוויר לנשימה גם בשעת החופשה? חמישה נוודים בעידן העכשווי, קווים לדמותם:
ללא גלגלי עזר – בחור אנלוגי בעולם דיגיטלי
הרומנטיקנים הגדולים ישוטטו בערים עירומים מאמצעי ניווט, כשבכיסם פנקס וזנב עיפרון. בעיני רוחם הם רואים ציטטות מכתביהם של וולטר בנימין ופרנץ הסל או מיצירתם של דוד פוגל וצ׳רלס דיקנס, ובצעדיהם הם מבקשים להתחקות אחר מסלול גיבוריהם. רומנטיקנים מחמירים אך פחות בוודאי מחזיקים טלפון סלולרי ׳טיפש׳ למקרה חירום ויצטיידו במפת נייר, כזו שאפשר לקבל במלון או במרכז המידע לתייר. לכמה מהם בוודאי אוסף של מפות משיטוטי העבר.
כרכרה ממונעת להשכרה – פרש מודרני
בהיעדר אפשרות להשכרת כרכרת נוסעים, לא האטרקציה התיירותית שיש בכל מקום אלא כזו שסוסיה שועטים בנופים מרהיבים,
יש רומנטיקנים שבוחרים בהשכרת רכב בחו״ל ובניווט דרכם בעמק יפה בין כרמים ושדות. לאלו ביניהם שנחרדים מרעשי הרקע והפקודות שממטירות אפליקציות או מערכות מיקום חובקות-עולם (GPS), אך גם לא מעוניינים למצוא עצמם בכביש ללא מוצא או בדרכים חצי-סלולות, שמורה האפשרות להצטייד במפות או אטלסי כבישים, אותם ניתן לרכוש בחנויות ספרים ובשדה התעופה, ברוב המקרים גם בישראל בטרם הנסיעה.
קורא המפות – התייר הנדיר בעולם הדיגיטלי
לרוב בני האדם בישראל יש טלפון חכם, אבל אם נניח בצד את העובדה שהגיל הממוצע לקבלת הסמארטפון הראשון עמדה ב-2015 על 9 שנים ו-6 חודשים, סביר להניח שרוב האנשים שיש להם אחד הכירו גם את החיים בעידן שבו טלפון סלולרי היה חידוש, מפות נייר היו עובדה והיכולת לקרוא ולהבין אותן – ממפות ערים וכבישים ועד מפות טיפוגרפיות לכל הפחות – הייתה מהדברים האלו שהם למדו והפנימו בצעירותם. על קבוצה מיוחדת במינה זו נמנים אלו שעדיין אוחזים בהרגלים הישנים ונעזרים בטכנולוגיה באירועים נדירים יותר, לרוב במכשיר או יישום שהם מכירים היטב.
צילום: shutterstock
דיגיטלי אך לא מקוון – קח אותי לשם
מי שאימץ את הטכנולוגיה עמוק יותר בחייו, מעדיף לתת למישהו אחר להורות לו את הדרך, וכך הוא פונה לימין שלוש מאות מטרים מאוחר יותר ממה שפנה לשמאל ובעוד שני קילומטר במסלול הימני יגיע אל היעד. למכשירי הסמאטרפון יש אינספור אפליקציות שאפשר לנווט איתן ברגל וברכב, עם ובלי ליווי קולי בשלל שפות, בחלק מהמקרים בלי צורך בחיבור לרשת האינטרנט. ברוב הפעמים תתבקשו להוריד מפה או מפות של האזורים הרצויים לכם כדי שישמרו לשימוש offline, אם יש לכם מספיק מקום בזיכרון הטלפון הורידו את אותן המפות ללפחות שתי אפליקציות, יש כאלו שעובדות טוב יותר במקומות מסוימים (בהצלחה עם גוגל בסין) ויש כאלו שיהיה לכם נוח יותר לנווט איתן מאחרות. אתם יכולים לבחור באפליקציית Waze הידועה והמוכרת, בזו של Google Maps – שיכולה לחשב מסלולי נסיעה והליכה גם בלי חיבור אם שמרתם את מפת האזור, ותציע גם תחבורה ציבורית עדכנית בזמן החיבור; או באפליקציית Maps.me החיננית והחינמית. מומלץ לבדוק מתי עודכנו המפות באפליקציה לאחרונה ואם התמיכה בעברית חשובה לכם, ודאו את קיומה.
תייר דיגיטלי, דיגיטלי ודיגיטלי עוד קצת
יש את "המחוברים", שזקוקים לאינטרנט כל הזמן ולא יכולים להתנתק. המחוברים למבזקי חדשות, למיילים מהעבודה גם בשעת החופשה, להודעות בקבוצות וואטסאפ, לניווט בכל מקום בכל שעה ולהעלאת תמונות לאינסטגרם – כל אחד והקטע שלו. אם אתם נמנים על קבוצה זו כדאי לכם לבדוק מה העלויות הכרוכות בכך. בדקו מול חברת הסלולר שלכם בנוגע לחבילות גלישה ביעד אליו אתם נוסעים, מה הן כוללות וכמה הן עולות. כדאי גם לבדוק אפשרות לרכישת סים מקומי – באירופה תוכלו לקנות כאלו גם בקיוסקים, תחנות דלק ואפילו ברשתות הפארם. אמנם שיחות טלפון לישראל יעלו לכם יותר, אבל מאוד סביר שתוכלו לגלוש יותר בעלות נמוכה יותר. אם אתם מכורים אבל לא-עד-כדי-כך, תוכלו להיעזר באפליקציית WiFi Finder שאחרי שתתקינו אותה יש להוריד את המאגר שלה וכשתגיעו ליעד ותפתחו את המכשיר תוכלו לחפש נקודות חיבור מבוססות מקום.
חלק מההנאה בטיול למקום חדש ולא מוכר הוא ההתמצאות האיטית במרחביו. למזלנו, יש שיטת ניווט לכל סוג של תייר או טייל. בדקו היטב שיש לכם את כל מה שנדרש מכם לנווט היטב לפי השיטה שלבכם נוטה אליה, וגם אם לא – לא נורא. לעיתים חלק מהכיף הוא גם ללכת מעט לאיבוד.