קפה ג`ו. צילומים: יח"צ ישראלי
תפריט קיץ משודרג ומלא בהפתעות, הושק במסיבת העיתונאים של קפה ג`ו, שנערכה לפני ימים אחדים בבית קרנדג`י בתל-אביב. הרשת שהחלה את דרכה לפני 20 שנה, עת הקימו דיוויד קליין ודב גולדפרב, צמד עולים מארה"ב, את הסניף הראשון של הרשת ברחוב החשמונאים בתל אביב, הצטרפה לא מזמן גם לרשימת מותגי העל של Superbrands (ארגון ששם לו למטרה לזהות ולהכתיר את המותגים, שהפגינו הצטיינות מיתוגית ושיווקית בשוק המקומי) ולציון חגיגות ה-20, היא השיקה תפריט חדש.
חידוש מרענן תרתי משמע מופיע בדמות המנות האחרונות והקינוחים. מדובר בתפריט שנבנה בשיתוף פעולה עם השף קונדיטור ומנחה סדנאות האפייה אלון שבו. תהליך הפיתוח של המנות הללו נמשך כחצי שנה, והתוצאה היא קינוחים קלאסיים כמו עוגת שוקולד ברוטב טופי, עוגת גבינה וקרם לימון, מילפיי, טארט לימון וגם עוגת בננות ושוקולד (39 ₪).
בכפוף למתרחש בעולם בכלל ובארץ בפרט, שמה הרשת בתפריט החדש שלה דגש על התחשבות בקהל הטבעוני ובקהל הנמנעים מגלוטן כך שאלטרנטיבה הטבעונית מוצעת בבפריסה ארצית, כדי שכולם יוכלו ליהנות. את תפריט הקיץ של 2017, שחלק מהמנות שלו הוגשו להתרשמות, עמל רם ענתבי, השף הראשי של הרשת. "המנות", מסר עמי שם טוב, מנכ"ל הרשת, "מתאימות לרוח התקופה, זאת לאחר שאנחנו חוגגים 20 שנות פעילות מוצלחות. הרשת התפתחה ושינתה את פניה, וזאת מתוך ידיעה ברורה, שרשתות ומסעדות שלא יתאימו את עצמן לרוח התקופה יהפכו ללא רלוונטיות". עוד הוסיף וסיפר המנכ"ל, כי הרשת פותחת בימים אלה חנויות בוטיק שימכרו את של קפסולות הקפה של שלה.
קפה ג`ו אז מה מחכה לנו בתפריט הקיץ החדש של הרשת? התפריט החדש גדוש ואמנה פה רק חלק ממה שמוצע לרעבים הנוחתים בסניפי רשת. למשל מי שמשכים קום לארוחת בוקר ישראלית ייהנה מלבד שתי הביצים והסלט המסורתיים, ממבחר מטבלים הכולל גבינת שמנת, צזיקי פלפלים קלויים, לבנה אריסה, קוביות בולגרית ופרי העונה, סלט טרשי, זיתים מתובלים, סלט טונה, מסבחה וקונפיטורת פירות יער. מחיר ארוחה שכזאת, הכוללת כמובן גם את לחם הבית, חמאה, שתייה קלה וקפה עומד על 115 ₪. מדובר בארוחה המתאימה לזוג, יצוין כי בארוחת היחיד שמחירה 65 ₪ מוגש מספר קטן יותר של מטבלים, אבל בהחלט מדובר באוסף מרשים מהם.
לטבעונים כאמור מחכה "בוקר ג`ו טבעוני" הכולל חביתת קטניות, סלט לבחירה ומגש מטבלים המציע טחינה, סלסה עגבניות, פלפל קלוי וחציל, זיתים מתובלים, טרשי, טאבולה, פרי העונה חתוך וקונפיטורת פירות יער. גם כאן מוגש לחם הבית, בצד שתיה קלה וקפה, והמחיר: 63 ₪.
בארוחות הבוקר תמצאו גם שקשוקה, פוקאצ`ות שונות, יוגורטים שונים, ויש גם נשנוש מהיר לממהרים הכולל לחם בית ושלושה מטבלים עם שתייה חמה או קרה לבחירה (39 ₪). מעריצי טראמפ יתענגו מבייגלה אמריקאי המוצע בשלל סגנונות ומילויים (46 ₪) ולמתקרבים לשעת הצהרים מומלץ לנגוס בקובה פריכה או בלביבות הבטטה הנהדרות.
מנות הפתיחה. קפה ג`ו
מי שמסתפק בכריך עשיר, יוכל לבחור מכמה אפשרויות, למשל כריך אומלט המכיל חביתה, גבינת שמנת, עגבנייה, מלפפון, רוקט ובצל ירוק, כריך זוקה ובתוכו סלט טרשי, גבינה בולגרית, אריסה, רוקט, עגבניות וטחינה ועוד (40 ₪).
הרשת מציעה גם פיצות: פיצה מרגריטה ברוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ואורגנו טרי, פיצה סיציליאנית ברוטב עגבניות, חצילים, זיתים, פלפל חריף, שום, בצל סגול, מוצרלה ובזיליקום (45 ₪), ויש כמובן גם פיצות טבעוניות וללא גלוטן. הפינה האיטלקית כוללת מלבד הפיצות גם פסטות: רביולי וורדורה(59 ₪).
מי שחייב סלט בכל ארוחה, כמוני למשל, ימצא סלטים מוכנים במקום. סלט טעים שהצטרף לתפריט החדש מכונה "חגיגת בריאות" והוא כולל גרגירי חומוס, קינואה, עדשים, חמוציות, בצל סגול, פלפל חריף, עשבי תיבול, שמן זית ולימון על קרם צזיקי, טחינה גולמית וזרעי צ`יה. יש גם "סלט שוק" המכיל ירקות, שמן זית לימון ועשבי תיבול המוגש עם מלפפון כבוש ורוטב טחינה בצד וכן סלט טונה, סלט קינואה, סלט מרקטו שהוא סלט פסטה קיצי עם עדשים שחורות וקינואה אדומה, בצל מוקפץ עם זיתים, אגוזי מלך, גבינת פרמז`ן מגורדת ובולגרית, זעתר ורוקט.
רביולי וורדורה
לאוהבי הדגים מחכה פינוק בדמות פילה סלמון אפוי בתנור עם ירקות ביין לבן (79 ₪), פיש&צ`יפס: נתחי דג פריכים וצ`יפס, איולי פלפלים וסלסה עגבניות (74 ₪) ויחסית לתמחור מנות דגים במסעדות, זה בהחלט מחיר מפתה.
לרזים שבחבורה מוצע מבחר מילקשייקים כמו מילקשייק שמעולם לא שמעתי עליו שלא לומר טעמתי אותו, הנקרא "מילקשייק בלגי" והוא כנראה ברוח הזמן המשדרגת את המילקשייק הקדמוני ומוסיפה לו מיני עוגיות ושאר דברי מתיקה כמו גלידת טופי עם אספרסו, וופל בלגי, קצפת, רוטב שוקולד ובוטנים מסוכרים. מחיר פצצת הסוכר הזאת הוא 29 ₪.
* הכותבת הייתה אורחת קפה ג`ו