לצד ההתלהבות הגדולה שאחזה בי כששמעתי לראשונה על שיטת ההו`אופונופונו (ho’oponopono), לא יכולתי שלא לומר אוף! מה זה השם הזה? איך אפשר לקרוא את זה? מסתבר שמשמעות השם היא "לתקן את הטעות" ומדובר באומנות ריפוי עתיקה מהוואי, לשחרור ולמחיקת בעיות, חסימות וזיכרונות ולריפוי אישי המוביל לריפוי קבוצתי.
בכמה כלים פשוטים, השיטה משיבה את האיזון והשלווה הפנימיים באמצעות תהליכים של ניקוי, סליחה והתמרה.
האיש שהכיר את השיטה למערב, הפסיכיאטר ד"ר אִיהַלֶאַקַלָה יו לן (Dr.Ihaleakalá-Hew-Len) הצליח לרפא מחלקה שלמה של אסירים חולי נפש מסוכנים ששהו במחלקה סגורה, בטיפול מרחוק, מבלי להזדקק למפגשים טיפוליים עימם. היו לן ישב יום ולילה במשרדו ותוך התעמקות בתיקים האישיים של כל אחד מהחולים במחלקה והתחברות למקום האלוהי שבתוכו, הקיים בכל אחד מאיתנו, ריפא בתוך עצמו את מה שהיה זקוק לריפוי. כתוצאה מכך שמצבו השתפר, השתפר גם מצב האסירים החולים עד שהמחלקה נסגרה כי לא היה בה צורך יותר.
איך זה עובד?
בבסיס השיטה עומד העיקרון שכל דבר שמופיע בחיינו הוא זיכרון, תוכנית המתנגנת שוב ושוב ותוקעת את המערכת, עד שאנחנו מוחקים אותה. בעצם כל בעיה המופיעה בחיינו נותנת לנו הזדמנות לשחרר, לנקות ולמחוק. אפשר לומר שההו`אופונופונו, הוא לחצן המחיקה שכולנו שכחנו כיצד להשתמש בו. לחצן ה-delete במקלדת המחשב שלנו. אם ברצונכם לשנות משהו, לרפא מצבים ומערכות יחסים, ראשית עליכם למחוק את הכונן העמוס, בכדי ליצור מרחב ריק אותו תוכלו למלא במידע הנכון. ההו`אופונופונו לוקח אותנו חזרה אל הריק, הוא מביא אותנו ל"תדר האפס", כך שההשראה תוכל להיכנס לחיינו ולהנחות אותנו ומשם יכול לצמוח משהו חדש ומתוקן. וכשאנחנו מתוקנים - גם אחרים חווים תיקון.
מתוך תפיסה שכולנו רקמה אנושית אחת - כולנו מחוברים, עולה שאם נרפא אחד מאיתנו, זה ירפא גם את השאר. באותו אופן, אם אנחנו חולים גם אחרים נהיים חולים. האחריות אפוא היא עלינו, ובמילא כל מה שנוכל לעשות זה לרפא את עצמנו.
פעם בשנה מגיעה לארץ מאבל כץ, תלמידתו האישית של ד"ר יו לן, כדי ללמד שני סמינרים במסגרת סיבוב ההרצאות העולמי שלה. הביקור באדיבות יעל ברוך, מ"נוצה וקסת – הוצאה לאור", ההוצאה שתרגמה לעברית את ספרי השיטה וספריה של כץ. כץ, רואת חשבון יהודיה מארגנטינה, עברה לארצות הברית בשנת 1983, והשתקעה בלוס אנג`לס. בשנת 1997 הקימה חברה שעזרה לעסקים להתרחב וליזמים מתחילים לפרוץ ולהצליח כלכלית.
מאבל כץ הייתה כוכבת בקהילה הלטינית של לוס אנג`לס, היו לה תוכניות רדיו וטלוויזיה פופולריות. כרו"ח ואשת עסקים ותקשורת מצליחה היו לה הישגים יוצאי דופן מבחינה חומרית, אך מאושרת היא לא הייתה. מאבל מספרת על עצמה: "היה לי כל מה שאדם מערבי יכול לבקש - כסף, וילה בשכונת יוקרה בלוס אנג`לס, מכונית גדולה וחדשה, בעל אוהב ושני בנים בריאים ומוצלחים. ולמרות זאת, לא הייתי מאושרת, להיפך! הייתי אדם מאוד לא מאושר. הסתובבתי בעולם עם פנים חמוצות וטון נרגן. יום אחד הבחנתי בכך שגם בני הבכור, שהגיע לגיל ההתבגרות, פונה אליי בפרצוף חמוץ ובקול נרגן, חשבתי לעצמי, שאין לו באמת סיבה להסתובב כך בעולם, וכשהבנתי שהסיבה היחידה שהוא כך היא מפני שהוא למד זאת ממני, והוא בעצם משקף אותי – התעוררתי! זה הוביל אותי לצאת למסע חיפוש אישי, במסגרתו התנסיתי בשיטות ובדרכים שונות, ביניהן: יוגה, ריבירסינג, דמיון מודרך, ניהול כעסים ועוד. אין לי ספק ששיטות אלה עזרו לי, אך המהפך בחיי קרה לאחר שגיליתי את ההו`אופונופונו. המפגש עם דר` אִיהַלֶאַקַלָה יו לן שלימד אותי את שיטת ההו`אופונופונו חולל פשוט טרנספורמציה בחיי.
חשתי שלאחר חיפושים רבים מצאתי סוף סוף את דרכי. דרך המאפשרת לי להיות בשלווה במרכז הסערה, היא מאפשרת לי לחוש משוחררת מהמתרחש סביבי או ממה שהאחרים אומרים או עושים. ומעל לכל זו דרך שאפשרה לי להרגיש מאושרת ומחוברת לעצמי, עד כי העזתי לעזוב את עבודתי ומעמדי הבטוחים ולהתמסר להתמחות ולהוראת אומנות הו`אופונופונו".
אבל לא רק על מאבל השפיעה השיטה אלא גם על ד"ר יעל סנה, יו"ר ארגון ICF (ארגון המאמנים של ישראל). היא מכנה את השיטה "פלא" ומספרת על כלי המפתח שלה: שימוש בארבעה משפטים פשוטים ומרפאים המהדהדים בעוצמה. משפטים אותם אמר גם היו לן, ובאמצעותם ריפא גם את עצמו וגם את חולי הנפש.
"המשפטים בהו`אופונופונו הם: "תודה על ההזדמנות שנתת לי להבין". "אני אוהבת אותך על זה שעוררת בי את זה". "אני מצטערת על שאפשרתי לעצמי ואולי גם לך לסבול". "סליחה – האם אתה מקבל את סליחתי", אומרת ד"ר סנה ומוסיפה: "בפועל מה שקורה הוא שהפעולה היא באמת ביננו לבין עצמנו, אך בעצם זה שאנחנו אומרים תודה ומבטאים אהבה מצטערים וסולחים, האחר אוטומטית מגיב לכך. זהו כלי נהדר לעבודה שלי כמאמנת, ומכל מלמדיי השכלתי".
בארץ יתקיימו כאמור שני סמינרים ללימוד השיטה - האחד ב-6 לדצמבר והשני ב-9 לדצמבר, שניהם בבית ציוני אמריקה בתל אביב. חשוב לציין שכל אחד מהסמינרים עומד בפני עצמו אך הם גם משלימים זה את זה ומי שיכול, מומלץ שייקח את שניהם. בעוד הראשון עוסק רק בהו`אופונופונו ומלמד את עקרונות השיטה, הסמינר השני משלב כלים מעשיים מעוד שיטות רוחניות שמאבל אספה במשך החיים ומשכלל את הריפוי עוד יותר.
שימו לב, עד ה-30 בנובמבר ישנם מחירים מיוחדים במסגרת ההרשמה המוקדמת. במסגרת ההרשמה המוקדמת עולה כל סמינר 725 שקלים במקום 880 שקלים.
כדי להירשם לסמינרים לחצו כאן.
כל מה שרציתם לדעת השיטה ועל הביקור של מאבל בישראל תוכלו למצוא ב
אתר הו`אופונופונו עם מאבל כץ.
בואו לשתף ולהשתתף בחוויה ב
עמוד הפייסבוק הישראלי של השיטה.