לה ביסטרו בר
לה ביסטרו בר - מסעדת השף בת השנתיים בניצוחו של השף ולדיסלב פרידמן, נכנסת לליגת הבשר האדום: תמורת 250 גרם קציצת בשר אנטריקוט טרי, טחון ומתובל בהכנה עצמית, מופקת מנת המבורגר שמצדיקה התמכרות רב-פעמית. תפריט ההמבורגרים העולה, מצטרף למנות שחתמו קבע בהשראת המטבח הצרפתי ומטעמי איטליה. בהיצע: תפריט בוקר, ערב ועסקיות, לצד מגוון משקאות אלכוהוליים, כיאה לבר כהלכתו.
180 מקומות בצורת שולחנות ל-4 סועדים, לא מסגירים את האווירה הביתית: במתחם הפנימי ממוקמים שולחנות המזמינים לסעודה אינטימית, כמו במתחם החיצוני הכולל גם תיחום הודות - 2 שולחנות בר, באחד מהם בחרנו לפתוח את טעימות תפריט ההמבורגרים המדובר.
נהנים מרוח הקיץ של מרחב עזריאלי בחולון, פתחנו במנת ה-FAT-BOB: המבורגר, בהשראת טקסס בתוספת ביצת עין, נבחר כמועמד הקולינרי המסקרן בתפריט החדש (64 ₪). לצד שייק תות-בננה על בסיס גלידה וניל (25 ₪) שהציג הרמוניה מרעננת של טעמי קיץ ובמתיקות מעודנת, קיבלנו את ההמבורגר WELL-DONE, בתוספת פירה וסלט ירוק. כל מנות ההמבורגר, המלוות בתוספת על בסיס תפוחי אדמה (לבחירה): צ`יפס, סירות תפוחי אדמה (בקליפתן) ופירה, התגלו כשלמות קולינרית. . נתח ההמבורגר, אשר נדגם, הוכתר כבר בביס הראשון כמנת הדגל של LBB.
בצוותא עם ביצת העין שנחה מעליו במינון עשייה מדויק, ולצד לחמנייה רכה, פטריות ובצל מוקפצים, פרוסות עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ ורוטב ברביקיו, כל ביס מהאדום-אדום, יצרו את השילוש המקודש.

לה ביסטרו בר
המנה, שהתאדתה קליל, השאירה מקום להתעמק בתוספות שלצדה: מחית תפוחי אדמה במרקם עשיר, שבתוספת מלח הייתה מוזנקת ישירות להיכל הניצחון. הסלט מצדו, שכלל עלי בייבי, חסה, נבטי צנון ופרוסות צנון ברוטב קיסר אגדי, לקחו על עצמם את הלבשת הטעמים הנכונים גם על המחית. לדברי המלצר האדיב "הטעמים העדינים שבתוספות תפוח האדמה למיניהן, נועדו לתת כבוד לטעם הדומיננטי של מנת ההמבורגר".
כשלב שני, בחרנו למלא שוב צלחות. לצד בריכת הנוי שבסמוך וחנייה נגישה בקרבת מקום, הפכה האתנחתא עד להגשת הנתח הבא למזמינה. קיץ 2016, דרש זריקת מרץ בצורת משקה, ולצד התפריט האלכוהולי העשיר ששמור לו מקום של כבוד ומציע מבחר משקאות וויסקי, רום, ג`ין, וודקה, ליקרים, אפרטיפים, קוניאק ועוד, בחרנו בליין נטול החריפות: מיץ תפוזים סחוט ושייק פירות (25 ₪). השייק, על בסיס חלב, מים או מיץ תפוזים, במקרה הנבחר, נרקם ממנגו, אננס, תמר ותפוז. המרקם הסמיך והצונן העפיל על המתיקות העודפת במקצת, ומנת ה-LBB נורמנדי הפכה למועמדת הבאה. מדובר במנת נתח המבורגר בציפוי משולב גבינה צהובה ופרמז`ן ובליווי יוגורט עיזים. הפעם הוספנו סירות תפוחי אדמה, מחכים לדניאל, המלצר האדיב, שהוציא כל מנה כעבור כרבע שעה. בין לבין נהנתה האוזן מהמוסיקה המתונה שבקעה מהרמקולים ומנוף הצמחייה הירוקה שבמתחם.
לה ביסטרו בר
תפריט ההמבורגרים, מציע טעימה משילובים עולמיים, כולל בין השאר את מנת צ`יינה טאון (בתוספת ירקות מוקפצים) ואמריקנו-מקסיקנו (בתוספת גוואקמולי צ`יפטולה ומיונז), הפעם הלכנו אל מחוז נורמנדי בצרפת.
ה-LBB בהשראת המטבח של אזור נורמנדיה שבצפון צרפת, הגיע בתוספת עגבנייה, חסה ובצל סגול, ובלוויית קערית קטנה של תוספת היוגורט. ההמבורגר, במרקם יבש יותר לאור תוספת הגבינות, הצדיק מנת סלט הגונה בכדי לתת עסיס בכל ביס. סירות תפוחי האדמה הצריכו תוספת טעם דומיננטית, והעובדה שהגיעו חמושות בקליפת התפוח, נתנה להן נקודות זכות. היוגורט הגיע ללא תיבול, וטוויסט מעניין של תבלין להדגשת הטעמים היה מקפיץ את המנה.
לקינוח דגמנו עוגת ביסקוויטים וקינוח אישי אהוד על לקוחותיה של לב"ב, דמוי קסטה. שניהם הגיעו עטורי הרי קצפת לצדם, ואנחנו שנינו נמסנו לאור המרקם הנימוח ושילוב הטעמים ההרמוני של המנה הנוסטלגית – עוגת הביסקוויטים (32 ₪).

לה ביסטרו בר
2 שכבות קרם גבינה אוורירי, לצד 2 שכבות ביסקוויט, ושבבי שוקולד קראנץ` פריכים בתחתית וקרם שוקולד חלב מעל – הביאו את המנה סופה המתוק והראוי. באשר לקסטה המתהדרת בקרם וניל בין עוגיות מרנג שוקולדיות ונחה בשלולית שוקולד מפנקת, נשארנו נאמנים לראשונה.
תפריט הקינוחים האישיים, מציע עוד 7 קינוחים מפנקים, ביניהם פרפה חלבה, שמתאים לקהל הטועמים הטבעוני. מסעדת לה ביסטרו בר, מציעה תפריט לקהל קולינרי במנעד רחב: מאוהבי בשר, לצמחונים וטבעונים, שימצאו בתפריטים המגוונים מנות פסטה, סלט, כרירים וראשונות על טהרת חומרי גלם מעולים, ובמחירים לכל כיס.
וכיאה לסינדרלה של חולון, בשעה 22:00, כשהאורות של פנסי התאורה מתמקמים היטב ברזומה, אווירת בר של מוסיקה קצבית מעלה את מפלס הקצב, וקהל צעיר ברוחו ובנפשו מוזמן לתפוס את מקומו.
לה ביסטרו בר – הרוקמים 26, חולון. 053-9369076. (הזמנות מ-4 סועדים ומעלה מומלץ לתאם מראש). שעות פעילות: ראשון-רביעי: 08:00-01:00, חמישי-שבת: 08:00-03:00.