צילום: אפיק גבאיאל מסעדת "206 דגים" בשולי שכונת צהלה בתל אביב, הנחשבת לאחד המוסדות הקולינריים התל-אביביים הוותיקים הגענו כשבכוונתנו לאכול. באנו רעבים.
מסעדת "206 בשרים", הוותיקה אף היא, מוכרת בעיקר כמסעדת הבית של שחקני מועדון הכדורסל של מכבי תל-אביב ושל עסקני הקבוצה ואוהדיה ואילו "206 דגים" היא הסניף הימי של המותג. שתי המסעדות חולקת מבנה מסחרי משותף סניף הדגים שוכן בחלקו העליון של המבנה ואילו הסטייקייה ממוקמת בקומה התחתונה.
לאחר שהתיישבנו והתרווחנו לנו באחד משולחנות המסעדה, הוגשו כלאחר כבוד אל שולחננו פלטת מזאטים מרשימה וסלט חומוס לניגוב. או אז הבנו כי סביר שבורי, דניס או לברק לא יוגשו לנו שם, ובירור קצר עם המארח בכניסה הבהיר לנו את גודל הטעות. מיד פנינו אל חלקה העליון של המסעדה שלשמה מלכתחילה הגענו: דגים!
אווירה גותית א - לה דון קורליאונה אפפה אותנו עם כניסתנו אליה. האדריכל איציק צובארי הוא שאחראי לדקורציה האנכרוניסטית שלה המתאפיינת במראה כבד ומיושן: ממש בכניסה למסעדה ניצב לו מקרר שקוף מרופד בקוביות קרח שבו מוצגים דגי היום, התקרה במסעדה נמוכה, המושבים דמויי הספסלים מרופדים בקפיטונאז`, שולחנות העץ הכהים חשופים לגמרי ואילו החלונות במסעדה מכוסים בווילונות קבועים ואטומים. כמוהם, גם הקהל הפנסיונרי האמיד ופסקול המסעדה המורכב בעיקר מלהיטי סיקסטיז נוסטלגיים מתכתבים לחלוטין עם הקו השמרן והאלגנטי המזכיר את אחד מחדרי הבית שבו צולמו סצנות מפורסמות של הסרט "הסנדק".
צילום: אפיק גבאי
לאחרונה, התפריט, לו אחראי שף הבית איציק הראל, עבר טלטלה קטנה ומעתה מוצע תפריט ערב חדש המציע מנות חדשות במחיר אטרקטיבי למדי - ראשונה, עיקרית וקינוח ב-159 ₪ בלבד. וכך, לצד מנות הדגל של 206 (כמו האיקרה, הסלמון המעושן, טרטר דג ים והמטיאס כבוש) שהראל השאיר בתפריט, הוא הוסיף מנות חדשות כמו שיפודי סלט ויאטנמי וסקאלופ (66 שקלים), פילה דניס (105 שקלים) וקטפיש בחמאת לימונים (90 שקלים).
עם ארומת החומוס שפספסנו מהסטיקייה, עלינו מעלה והתיישבנו לנו באחד משולחנות מסעדת הדגים. הרמז האפי הראשון לסגנונה הנושן והנדיב של המסעדה הייתה צלוחית מלפפונים חמוצים שמנמנים תוצרת בית שהוגשה לנו בליווי זיתים שחורים וירוקים ענקיים, לחם וחמאה. אין ספק כי מדובר במנת פתיחה נהדרת שהזכירה לנו את ימיו המופלאים של המלפפון ההוא שנפגשנו לראשונה ברחוב דיזנגוף 206, בו כזכור שכנה המסעדה לפני שפרשה לה והתמקמה בקצה השני של העיר. הנדיבות האמורה מתבטאת גם באופי העסקית החדשה: תמורת 150 שקל כאמור, אתם תקבלו שלוש מנות.
בראשונות השתדלנו להתמקד במנות היותר מעניינות, אך כותב שורות אלו, איש עממי למדי אינו יכול לפתוח סעודה בלי סלט ירקות קצוץ, ולכן מודה שהתעקשתי לבדוק גם אותו.
צילום: אפיק גבאי
בין הראשונות המוצעות בעסקית השף החדשה תמצאו שתי מנות וותיקות עוד מימיו של השף המוכשר ויקטור גלוגר שהפך את מסעדת הדגים הזאת לאחת הטובות בעיר: סלט פורל מעושן המוגש עם עלים ירוקים וויניגרט חרדל דיז`ון ופרח קישוא ממולא בפירות ים, זוקיני, גבינת צאן ואגוזי לוז. לצד אלה מוצעות כמובן מנות חדשות פרי עטו של הראל. אנחנו כפי שציינתי בחרנו בסלט הירקות הקצוץ ובטאבולה ביס - סלט בורגול עם מוסר ים, קרם פרש ולימון כבוש. הסלט ירקות, הכי פשוט, הכי קל והכי ישראלי שיש - סלט קצוץ, טרי ורענן עם תיבול מדויק ואילו הטאבולה ביס הצטיינה ב"צילחות" (platting) מרהיבה. למי שלא בקיא בעולם המושגים של המטבח המקצועי, בהעגה המקצועית אספר כי המונח זה מתאר את תצוגת המנה אותה תאכלו. המנה עצמה טעימה ועשירה.
המשכנו עם פילה דניס ופנשה פירות ים בציר סרטנים. הדג, היה נהדר. שני נתחי הדניס היו עסיסיים וטובים. אלו נצרבו על פלנצ`ה במידה מדויקת וספגו לקרבם כמות שמן שסיפקה להם פריכות כייפית. מנת הפנשה פירות הים גדולה ועשירה, אך לדאבוננו הופתענו לגלות כי למרות שהיא בושלה בציר סרטנים משובח וכללה מגוון של פירות ים: מולים, שרימפס וקלמרי, אפילו סרטן בודד אחד לא ביקר בה. קצת מאכזב. יודגש, פירות הים הטריים טופלו במנה כהלכה, ותוספת תפוחי האדמה הולמת מאד את הרוטב הטעים.
את הארוחה ליווה היין האקזוטי, עם שמו המסקרן ושובר השיניים: גוורצטרמינר של ירדן רמת הגולן. היין הלך טוב עם הראשונה והעיקרית ואף הלם את הקינוח בשל המתיקות המאוזנת שלו. ואם בקינוחים עסקינן שהרי בכדי לחתום את הערב המהנה הוזמנה לשולחן מנת טארט טאטן מעוטרת בגלידת וניל. פייר, הופתענו. ראשית בתפריט מצוין כי לקינוח הזה מתלווה קצפת – וזו נעדרה ממנו, ושנית נדמה כי הבחירה בבצק עלים קצת פגמה באיכות הקינוח. כידוע, הטארט טאטן הוא טארט תפוחים הפוך שמתאפיין בשכבת סוכר מקורמל. המנה ש"הומצאה" על ידי האחיות הצרפתיות, סטפני וקרוליין טאטן נאפת לרוב בבצק פאי (פריך) אלא שב-"206 דגים" בחרו לאפותו בבצק עלים ולהגישו לצד גלידת וניל מצוינת יש להדגיש. לא, זה לא נדיר שמכינים את הקינוח הזה מבצק עלים, וקל להבין מדוע רבים וטובים עושים זאת (ההתעסקות עם הבצק הזה, בפרט בהשוואה לבצק פריך קלה בהרבה) אולם משהו בפריכות של הקינוח נפגמה, וגם העובדה כי הקינוח הוגש אל השולחן עם 2 כפיות בלבד וללא סכין העיבה על היכולת לדגום ממנו בהנאה מבלי להיכנס למאבק עם הבצק האלים...(לא זאת אינה שגיאת כתיב...).
לסיכום, למרות הליקויים הקלים שמניתי פה ושם, מדובר באחת העסקיות המשתלמות והטובות ביותר שנתקלתי בהן בגוש דן. 159 ₪ בעבור ארוחה כה עשירה ומגוונת זה דיל אטרקטיבי מאד ואם רק ישדרגו שם ב-206 את אגף הדיזרט ועוד כמה קטנות, אין שום סיבה הגיונית ש"206 דגים" שכבר מלווה אותנו 20 שנה לא תהיה עמנו לפחות לעוד... 20 שנה...
"דגים 206", רחוב משה סנה 54, שכונת צהלה בת"א.
טלפון: 03-6483030.