
בוטיק סנטרל | צילום: דליה גל סברדלין
לקראת הפסח מציעה רשת בוטיק סנטרל סלסלת פיקניק ובה כל מה שצריך לפיקניק חוויתי, מושלם ומושקע: קיש בטטה, עוגת קראנצ` שוקולד, חבילת אקלרים בטעמים, חבילת עוגיות לב ריבת תות ובקבוק יין לבן גמלא של רמת הגולן – והכול כשר לפסח! עוד בסלסלה- גביעי יין, סכו"ם, מפיות וכל מה שצריך לפיקניק מושקע.
מחיר: 159 ₪ (הסלסילה במתנה!), בסניפי הרשת ברחבי הארץ.
* התקבלו לבדיקה מיני אקלרים במילוי קרם פטיסייר ובציפוי שוקולד, פטל, מוקה ופיסטוק וקיש גבינות ובטטה מבצק פריך כשר לפסח.
דבר הנסיין: "לכבוד הפסח, יצר עופר גל, שף פטיסרי ראשי ומבעלי רשת בוטיק סנטרל שלושה אקלרים מיוחדים. שלושתם שייכים לליגת העל של התחום הכשר לחג והם מוצעים בגודל קומפקטי וממולאים בקרם ומעוטרים בציפויים שונים: שוקולד, פטל, ופיסטוק. אין דרך לתאר את מה שמרגישים כשרואים את המיני אקלרים שלו. אין ספק כי הפטיסייר הזה יודע מה שהוא עושה והוא בעיקר יודע להפתיע בכל פעם מחדש ומוכיח שאין גבול ליצירתיות. המיני שלו יפים בצורתם, טעימים, פריכים ונימוחים וחשוב לא פחות (לאלה השומרים כמובן כשרות בחג) שהם כשרים למהדרין מבלי שזה מורגש כלל בטעמם. בנוסף, מציע גל גם קיש בטטות וגבינות שיש בו הכל: הוא גם יפיוף גדול (אני אוהב את המאפים שלי ג`ינג`ים), וגם קולע לכל הטעמים. פשוט הוסיפו לו סלט ירוק - ויש לכם ארוחה מושלמת".
ציון: מיני אקלרים - 9.5. קיש בטטה - 10.

תומר
חברת תומר, המתמחה בשיווק מוצרי מזון, השיקה קמח תירס (פולנטה) להכנה מהירה.
היצרנית: "קמח התירס מתאים להכנת מגוון מתכונים כשרים לחג - לחמים, מאפינס, ממליגה, עוגיות, פנקייקים, פשטידות".
מחיר: 7.90 ₪ ל-500 גרם, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "קיבלתי את קמח התירס של תומר ומייד בער בי הרצון להעמיד סיר גדול ומהביל של פולנטה צהובה, רכה, קטיפתית, עם הרבה חמאה ופרמזן שתחמם לי את הבטן וגם את הלב ותהפוך את מה שנשאר מהחורף הבדיחתי שלנו מחסרון ליתרון. בסיר גדול הרתחתי מים, הוספתי מלח וקמח תירס (של תומר כמובן) לאט לאט, תוך בחישה מתמדת בכף עץ. בישלתי את כל העסק הזה על האש הקטנה ביותר, תוך בחישה לעיתים קרובות עד שכף העץ ממש נעמדה לה באמצע העיסה ללא תמיכה, והעיסה נפרדה מדפנות הסיר. הוספתי קצת חמאה, צנוברים ובזיליקום ולאחר ששטחתי את הפולנטה בתבנית עגולה - ציננתי אותה מכוסה במקרר עד שהתייצבה. למחרת הברשתי בשמן זית ואפיתי אותה שוב עד שזו הזהיבה. והטעם? וואוו, קמח התירס של תומר הוא כה משובח עד שלרגע האמנתי שהפולנטה שיצאה לי בזכותו הוזמנה היישר מצפון איטליה".
ציון:
9.5

מנטוס | צילום: אפרת אשל
ליימן שליסל, יבואנית דברי המתיקה הרחיבה את משפחת סוכריות מנטוס והשיקה סוכריות בטעם תותי פרוטי.
היצרנית: "הסוכריות מגיעות גם הן בגליל המעוצב והמוכר של המותג, בצבעוניות ורודה, צעירה ורעננה, המכילה 14 סוכריות שטעמן פירותי".
מחיר: 3 ₪, ברשתות השיווק, בחנויות הנוחות, בקיוסקים ובמרכולים ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "לא הרבה שינויים עברו על המנטוס מאז הגיח לעולם בשנת 1932 בהולנד ע"י שני האחים מיכאל ופייר ואן מלה. אלא שבתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת המנטוס קיבלו לפתע טעמים חדשים וטעם הפירות כבש מיד רבבות של אירופאים. עתה נוסף למגוון הטעמים הקיים (מנטה, תות, פירות ו-Rainbow) טעם נוסף, תותי פרוטי שמו. אז ככה, למקרה שתהיתם מהו אותו תותי, אספר כי למרות שמו אין לו כל קשר (לפחות לא ישיר) לתות. תותי פרוטי הוא פשוט מונח איטלקי (Tutti-frutti) המציין טעם המדמה את הטעם של השילוב בין פירות שונים. אז אם להיות גלוי, טעם פירות כבר יש למותג, וקוקטייל פירות בזה החדש הרבה פחות מצאתי פה - עם זאת סוכריה טעימה וממכרת דווקא כן היה שם...".
ציון:
9

מלח הארץ | צילום: אלן צפלסקי ומנחם רייס
מלח הארץ, השיקה מיתוג אריזות חדש המספר את סיפורו של המלח המופק ממי הים האדום.
היצרנית: "המוצרים המוכרים של מלח הארץ זכו לאריזות חדשות הנושאות את סיפור המלח. מקורו של המלח ממימיו הצלולים של הים האדום המקנה לו איכות גבוהה וטבעיות".
מחיר: 6.90 - 8.90 ₪, ברשתות השיווק, המזון והמרכולים ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "המלח של מלח הארץ שהגיע לידי נשא בשורה - לא צריך יותר להכניס אורז למלחיה, כי המוצר הזה מכיל מסתבר מלח כל כך דק שהוא יצא ממנה בחופשיות החוצה. כנסיינית רצינית, נאלצתי לרוקן מלחיה, להיפרד מגרגרי האורז ששהו בתוכה לבטח ולא האמינו שבא יומם. הכנסתי את המלח החדש למלחיה ובאמת התפעלתי מהזרימה החופשית שלו על ביצת העין שהכנתי לעצמי. בהתחשב בעובדה שהמלח מגיע מהים האדום, ובאילת לא הייתי כבר שנים, כל שימוש במלח הזה הוא נגיעה אחת קטנה מעיר הדרומית האדומה ומהים האהוב עלי ביותר".
ציון: 10