
La- Frutta . נסטלה
נסטלה השיקה את עונת 2017 במסגרתה היא הרחיבה את סדרת La-Frutta עם שלושה שילובי פרי ומוסיפה שלגון חדש בטעמי ליצ`י-פסיפלורה ושלגון תות בננה לילדים. אלה, מכילים 50% פרי, ובכל שלגון בין 67-90 קלוריות בלבד. בנוסף, בסדרת המיני של שלגוני השמנת העשירים JOYA-COLLECTION הושקו שני טעמים חדשים: שוקולד פאדג` וקוקוס פאדג` (10 ₪). כל שלגון מכיל עד 250 קלוריות והעונה שלגוני JOYA קלאסיק חוזרים בגודל רגיל (14 ₪) ואליהם יצטרף טעם חדש - עוגת גבינה-תות. הקיץ מוצע גם שלגון Play - בטעם מסטיק-תות וכן טילון אקסטרים שוקולד העשוי וופל שוקולד, בתוכו גלידת שוקולד עם חתיכות פאדג` ומעליו מטבע שוקולד, ריבועי קראנץ` ושלגון קראנץ` עם שוקולד לבן (12 ₪). בסדרת הילדים מושק PUSH-IT - מזרק גלידה לילדים. מדובר בפיתוח ישראלי הנחשב לחידוש עולמי בתחום הגלידות. הגלידה בטעם מסטיק בתוספת סוכריות עוגה ופקק אכיל משוקולד.
מחיר: שלגוני לה פרוטה – 6-8 ₪, לה פרוטה לילדים - 6-8 ₪, טילון אקסטרים שוקולד - 8-9 ₪, ברשתות השיווק והמזון ובמרכולים ובקיוסקים ברחבי הארץ.

נסטלה
דבר הנסיינים: "קשה לתאר עד כמה הופתענו מסדרת השלגונים לה פרוטה של נסטלה. שלגוני הפרי החדשים מגיעים בטעמי בשלושה שילובי פירות: מנגו-פסיפלורה-אננס, בננה-תמר-פקאן, תות שדה - פירות אדומים ושלגון נוסף בטעם ליצ`י-פסיפלורה. השלגונים (67-90 קלוריות ליחידה), היו פשוט להיט היסטרי - כל הטעמים מוצלחים. אחד אחד הוכיחו עצמם כמעולים, מתוקים במידה, מרעננים מאוד והכי חשוב – ממש מזכירים את טעם הפרי שמתנוסס על עטיפתם (שזה לא מעט). הכי אהבנו את הבננה-תמר-פקאן, פשוט ממכר, וקשה להאמין שמדובר בשלגון שמכיל רק 70 קלוריות, ואפילו המחיר שלו מפתיע לטובה (6-7 שקלים ליחידה) אנחנו לגמרי אימצנו את הסדרה הזו לחיקינו.
שלגון מעניין נוסף המשווק במרכולים תחת השם Play הוא שלגון בטעם מסטיק-תות. זה מקודם עתה בערוץ היוטיוב, ע"י אתגרים מדליקים לבני הנוער (ובכלל) שמופיעים על מקל של כל שלגון. אלה אגב, יזכו את המשתתפים בפרסים שווים. ולעניין הטעם, הפליי, הזכיר מאד את שלגון המסטיק המיתולוגי מהאייטיז. הקרטיב שאמור להיות בטעם מסטיק באמת מזכיר מסטיק מאוד מאוד. להגיד לכם שזה הטעם שבא לנו שילווה לנו את היום? זה אנחנו לא יכולים, אבל אם המשימה היא מסטיק תות – הרי שהיא מולאה בהצלחה יחסית. אחרון חביב הוא טילון האקסטרים שיעיף את חובבי השוקולד לגבהים אחרים. הטילון עשוי מוופל שוקולד ובתוכו גלידת שוקולד עם חתיכות פאדג`, ואם כל זה לא הספיק שהרי מעליו הונח מטבע שוקולד. מדובר במוצר טעים למדי, ולמרות המתואר לא מתלווה לטילון תחושת עומס וכבדות שלפעמים מגיעה אחרי טילונים שוקולדיים שכאלה".
ציון: שלגוני לה פרוטה - 10 (במיוחד הבננה-תמר-פקאן). שלגון פליי - 8. טילון אקסטרים - 9.5.

חברת אסם השיקה קמח שמרים להכנת בצק לפיצה עם זמן תפיחה של 5 דקות בלבד.
היצרנית: "בשונה מקמח השמרים הרגיל, שתהליך התפיחה שלו לוקח כשעה וחצי, התערובת החדשה תופחת ב-5 דקות בלבד ומוכנה מיד לרידוד והכנסה לתנור. תהליך הכנת הקמח פשוט ומהיר: מוסיפים לקמח שמן, מים ומעט מלח, ממתינים 5 דקות והבצק מוכן לאפייה. שקית אחת של קמח שמרים תספיק לכמות של 2 פיצות גדולות (בתבנית מרובעת של תנור). מהבצק ניתן גם להכין מאפים נוספים דוגמת פוקצ`ות, רוגלך ועוד".
מחיר: 11.90 ₪ (לפי אתר pricez), ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "משום מה מרבית האנשים מעדיפים להרים טלפון ולהזמין פיצה מאשר להכין אותה בבית. אני רוצה לספר לאותם אנשים, שמרגע שינסו את הבצק החדש של אסם, הם יגלו שהעניין פשוט למדי - ושההכנה אינה קשה כלל, וחשוב לא פחות שהפיצה שתצא להם מהשימוש בקמח הזה אינה נופלת מזו שהם משלמים עליה מחיר מופקע על-פי-רוב. לרוב מתעצלים לאפות פיצה בבית בשל זמן התפיחה הממושך, אז זהו שלא, מעתה כבר לא חייבים להכין את הבצק כשיש לכם זמן, לטמון במקרר ולהוציא שעתיים לפני שתרצו לאפות אותו כדי שיתפח משום שההמצאה הגאונית של אסם מאפשרת לכל אחד להכין בבית פיצה בדרך מהירה וקלה עם תוצאה מובטחת. קמח השמרים הזה המיועד להכנת בצק לפיצה ב-5 דקות הופך את תהליך ההכנה למהיר וקל, ומניסיוני רוב הסיכויים שהפיצה גם אם אינכם גאוני מטבח תצא נפלאה עם ערך מוסף של גאוות-אופים וריח של איטליה (או סוג של...) במטבח".
ציון: 10

טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י", השיקה קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי.
היצרנית: "קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה שייך ל"סדרה הבריאה" של החברה. הוא מיוצר מגרעין הכוסמין בשלמותו, והוא עשיר בוויטמינים, מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים. הקמח מיוצר בתהליך טחינה ארוך במיוחד לקבלת קמח עדין מאוד, דבר המקנה לבצק אווריריות ורכות. אין צורך לערבב את הקמח עם קמחים אחרים. המאפים והלחמים מקמח כוסמין מלא בטחינה דקה הם בעלי טעם עשיר וניחוח של בריאות".
מחיר: 15 ₪ ל-1 ק"ג, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "ובכן, טעם הכוסמין עדין, מתקתק ומעט אגוזי. הוא מזכיר את טעמו של הקמח המלא, אך בלי המרירות והכבדות המוכרת. הופתעתי לגלות כי את רוב המתכונים המכילים קמח לבן ניתן בקלות להמיר למתכוני כוסמין: עוגות, עוגיות, פסטה, לחמים ומאפים שונים. אך לפני הכל חשוב לזכור – הגלוטן בכוסמין שברירי יותר מאשר בחיטה, כדי לצלוח אפייה עם קמח כוסמין ישנם כמה שינויים שצריך לעשות. החשוב מכל הוא לשים לב לכמות המים בה אתם משתמשים. יותר מידי מים יהפכו את הבצק לדביק וחלש, בזמן שמעט מידי יהפכו אותו ליבש וקשה. אם תרצו להצליח ולהפוך מתכון מקמח רגיל לשימוש בקמח כוסמין, השתמשו באותה כמות קמח כוסמין והפחיתו ב-25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בנוסף, הכוסמין דורש אקסטרה זהירות בערבוב ובלישה, ערבוב יתר של הבצק יהפוך אותו לקשה מידי ויגרום לו להישבר בעת האפייה. דקות הערבוב הראשונות הן קריטיות – ולכן מהרגע שהוספתם את המים לקמח, ערבבו כ-4 דקות רצופות במהירות בינונית. בקיצור, אם אתם קצת מתקשים לעכל מאפים מחיטה, או חפצים לקצץ בגלוטן או שסתם מבקשים לסגל אורח חיים בריא יותר, הכוסמין הזה שתוצרתו מהמפעל המוערך בחיפה עשוי להיות בחירה נהדרת עבורכם".
ציון: 10