
מעדנות
חברת מעדנות, הרחיבה את סדרת הפיצות עם 100% גבינה אמתית, והשיקה את "ביאנקה" - פיצה על בסיס שמנת ותרד.
היצרנית: "מדובר במוצר חדשני וראשון מסוגו במקרר הקפואים, שכן כל הפיצות הקיימות כיום להכנה ביתית מבוססות על רוטב עגבניות. ביאנקה, המוכרת גם בשם "פיצה לבנה" בשל השימוש ברוטב שמנת במקום עגבניות".
מחיר: 26.90 ₪, ברשתות המזון והשיווק ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "מעדנות השיקה קטגוריית פיצות חדשה, המבוססת על טהרת השמנת, עם תוספת תרד וזאת סיבה נהדרת כמובן לכנס את חבורת הטועמים הרגילה שלי. כולנו הסתערו על מטען הפחמימות והגבינה ללא רגשות אשם, חלק מאתנו סבר כי ביאנקה, הידועה בשמה "פיצה לבנה" לקחה ובגדול בזכות הכמויות הנדיבות של התרד ושילוב הטעמים המוצלח עם השמנת שמחליפה כידוע את רוטב העגבניות הקלאסי, אחרים קצת פחות התלהבו. אני עצמי מודה שפחות התחברתי לשילוב בין התרד לשמנת מה גם שלתחושתי טעמה של זו האחרונה כמעט ולא הורגש ופה גם טמונה מורכבותה של הפיצה הזאת שכן דווקא מפיצה שלא מכילה רוטב עגבניות היית מצפה להיות קלילה, פריכה ורעננה, אלא שהביאנקה של מעדנות הרגישה לי מעט יבשה".
ציון:
8.5

תבואות
תבואות מציעה משמשים יבשים אורגניים, המיובשים בשמש באופן טבעי, ללא שימוש בכימיקלים וחומרים משמרים.
מחיר: 19.90 ₪ ל-250 גרם, ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "פירות מיובשים הם כידוע פירות טריים שבשיטות ייבוש שונות הוצאו מהם המים. הפרי המיובש נחשב לתמצית של הפרי הטרי ומתיקותו של הפרי המיובש נובעת מהוצאת נוזלי הפרי וריכוז תוכנו פי חמישה, כולל רמות הסוכר שבו. לעיתים בתהליך הייבוש מוסיפים למיובשים גם סירופ סוכר בכדי לשפר את טעמם. בהיבט הזה אין בכלל דילמה מומלץ תמיד לבחור בפירות היבשים האורגניים על פני אלה המוכרים, שכן לאורגנים לא מוסיפים סוכר, לא מוסיפים להם חומרי שימור והם נטולי תחמוצת הגופרית, אלא שאליה וקוץ בה. המשמש של תבואות לדוגמא מוצע בגוון חום עכור ולא ניחן בצבע כתום בוהק ומזמין, בנוסף הוא נפוח הרבה פחות וזה הופך אותו פחות אטרקטיבי ונאה מראה. אז נכון, יהיה מי שיטען כי זה משום שהוא אינו מכיל חומרים משפרי מראה מסוג שהוחדר למשמש הזרחני המוכר, וזה נכון ונהדר כשלעצמו, אבל אז מגיע גם עניין הטעם שלו - ועם יד על הלב הוא לטעמי לא משהו. יש לי המון כבוד למזון האורגני, הנתפש בתחום המזון כחוד החנית של המאבק בהשלכות הגלובליזציה, מזון המייצג לוקאליות, בריאות, אקולוגיה וצדק חברתי אבל נדמה לי שלמשמש המיובש הזה יהיו פחות "קונים" מקרב אורחיי הקרובים המוזמנים גם השנה לנשנוש ט"ו בשבט הקרוב...".
ציון: 7.5

לואקר
המותג לואקר הרחיב את תחום השוקולד והשיק סדרת חטיפי שוקולד אישיים.
היצרנית: "חטיפי השוקולד האישיים עשויים משוקולד בשילוב וופל פריך וקרם מסוגים שונים. בסדרה 5 טעמים: ? שוקולד חלב במילוי קרם חלב וופל פריך, שוקולד חלב במילוי קרם קקאו וופל פריך, שוקולד מריר במילוי קרם קקאו וופל פריך, ?שוקולד לבן במילוי קרם חלב וופל פריך ושוקולד חלב במילוי קרם אגוזי לוז וופל פריך ואגוזי לוז קצוצים. חטיפי השוקולד מכילים רכיבים טבעיים, ללא צבעי מאכל, ללא שומן טראנס וללא חומרים משמרים".
מחיר: 6.90 ₪ לחטיף, ברשתות המזון, השיווק והמרכולים ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "פחות הבנתי מהו החידוש (אני משוכנע שיש כזה). מה שבטוח הוא שאני כנראה לקוח שבוי של המותג לואקר, שכן כל מוצר חדש מתוצרתו כובש אותי ואת פי. גם סדרת השוקולדים האישית עשתה את שלה. טעמתי לפחות 3 טעמים מהסדרה ושלושתם ללא יוצא מהכלל היו טעימים מאוד, רכים ונימוחים, תוך שהם מותירים אחריהם טעם של עוד. אלא שיש קושי מסוים באחסונם. אני שמרתי את השוקולדים במקרר ומשהו בטמפרטורה הקרירה הפך אותם לנוקשים מהרגיל ואילו מהצד השני ולמרות העונה הנוחה הנוכחית קצת לא ברור לי מה יהיה בקיץ המזוויע שלנו ואיך השוקולדים הטעימים הללו לא אלה לא ישנו את מצב הצבירה שלהם ללא עזרתו של המקרר... אגב, מבין השלושה שדגמתי מומלץ בחום שלא לוותר על השוקולד הלבן במילוי קרם החלב".
ציון: 9.5

הטחנות הגדולות של א"י
טחנת הקמח הטחנות הגדולות של א"י השיקה קמח לחם ללא צורך בניפוי, לנוחות ולזמינות השימוש.
היצרנית: "קמח ללא צורך בניפוי נארז סמוך לטחינה שלו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים. הלחם מיוצר מקמח לבן מועשר בלתת שעורה ובגלוטן. הקמח מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים וכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה".
מחיר: 10 ₪ ל-1 ק"ג, בסניפי רשת לגעת באוכל, ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "בספר "בדיקת המזון כהלכה", להרה"ג משה ויא שליט"א, הנחשב מומחה לעניין בדיקת התולעים נכתב ש"אם הקמח אוחסן זמן ממושך, או שמראה האריזה ישן, מסננים את הקמח דרך מסננת בעלת רשת צפופה, כגון מסננת לפיזור סוכר, או דרך נפה לא צפופה (04 מש). את הנותר במסננת מעבירים למשטח לבן חלק ובודקים, אם נראים חרקים, זחלים או גושים המודבקים על ידי "קורי משי". נמצאה נגיעות - אין להשתמש בקמח, היות שזוחלים קטנים יכולים לעבור דרך נקבי המסננת". ובכן, לכל המקפידים מציעה טחנת הקמח הוותיקה `הטחנות הגדולות של א"י` מחיפה, קמח לחם ללא צורך בניפוי בכשרות של בד"צ העדה החרדית. הקמח כך הם מספרים נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת את התפתחות חרקים, מה גם שאריזה המבוקרת מייתרת את הצורך בניפוי, יתרון חשוב לא רק בחיסכון בזמן ובטרחה הכרוכה בניפוי הקמח, אלא גם בעובדה שהיא מונעת איבוד של חלק מהקמח ושל חלקי הגרעין המלא העשירים בסובין ובערכים תזונתיים, אשר אינם עוברים בתהליך הניפוי בנפה רגילה. למקפידים - זה נהדר".
ציון: 9