צילום: עופר בלאנק | חנות המותג בי-םבהשקעה של 200,000 ₪, הושקה לאחרונה חנות חדשה של המותג
Olea-essence, ברח` בן יהודה 5, בירושלים. הקונספט של החנות הוא less-is-more, וזו משתרעת על כ-30 מ"ר. היא עוצבה בסגנון אותנטי על ידי סמדר טלמון – מבעלי המותג, ומשלבת את סיפור החברה השזור בטבע ובמטעי הזיתים.
והרי הוא הסיפור: עד לפני כ-20 שנה חיו בני הזוג אבנר וסמדר טלמון ושלושת ילדיהם בשכונת רמת-אביב, בתל אביב. אבנר עבד בשעתו כמנכ"ל של מפעל לייצור מוצרי תשתית לכבישים. ביום בהיר אחד, לאחר טיול משפחתי שכלל רכיבת סוסים ברמת הגולן החליטו בני הזוג לעזוב את המרכז ולהצפין לרמת הגולן. הם רכשו חלקת אדמה השוכנת על קצה מצוק הצופה אל הכנרת, וקבעו שם את ביתם החדש.
המעבר לרמת הגולן הוליד שינוי מתבקש במשלח היד של טלמון, שהחליט להקים מטע זיתים ובית בד אקולוגי ולייצר בו שמן זית. כדי להתמקצע בתחום הוא נסע ברחבי תבל ולמד את רזי גידול הזיתים. אלא שכל זה לדאבונו לא סייע ל"בית הבד של הגולן," הממוקם במבנה גדול ומרשים שעוצב בהשראת הכפרים העתיקים ומשתלב בנוף הירוק והבזלתי של רמת הגולן להתרומם ורווחיו בוששו מלהגיע.
צילום: אתר רשמי | בני משפחת טלמוןוכך, 8 שנים לאחר שהקים את בית הבד התחולל השינוי המיוחל. לשמחתו (בהמשך תבינו מדוע מדובר בשמחה) של מטלון צינור מרכזי התפוצץ במטע, והוא עצמו נשטף כולו בגפת זיתים (ה"בשר" של הפרי שנותר לאחר מיצוי השמן ונחשב לפסולת הכוללת קליפות וחרצני זיתים). יצוין כי הפסולת האמורה נחשבת לרעילה, ובעבר היא הושלכה ע"י בתי הבד השונים אל הטבע והנחלים, שם היא חלחלה לאדמה וגרמה לזיהום של האקוויפר (מי התהום) אולם עם העלייה במודעות לסביבה בתי הבד השונים החלו להעבירה לאתרי הטמנה.
מעז יצא מתוק. לטלמון שעובדיו המבוהלים שטפו אותו מייד מגפת הזיתים התחוור כי ניתן להפוך את תוצר הלוואי הזה למשאב - ועל אף שהיא נחשבת כפסולת, הוא חבר לכימאי והחל לייצר מהגפת קו של מוצרי טיפוח לעור, לו הוא קרא "אולאה אסנס" - על שם החומצה האוליאית (Oleic-acid) של עץ הזית אשר סגולותיה הטיפוחיות טמונות בכוחה להיקשר לקורנאוציטים ולשנות את המבנה ההדוק שלהם ובכך להפוך את קרנית העור לחדירה יותר, ולהבטיח כי כל הטוב שבתכשירי המותג לרבות מינרלים, ויטמינים וחומצות שומן יוכלו לחדור את העור ולחולל בו פעולת נטרול רדיקלים חופשיים תוך סיוע בהחדרת ויטמינים שנמצאים בשמנים וידועים כמי שעשויים להשפיע גם על חידוש העור וייצור הקולגן.
צילום: אורן קאהרן | מוצרי "אולאה אסנס"כיום העסק של משפחת טלמון מעסיק 15 איש, העוסקים בגידול הזיתים, בייצור שמן זית, בתפעול מרכז המבקרים של המפעל ובייצור מוצרי ההזנה והלחות של "אולאה אסנס" , שמתהדר במוצר הדגל - סבון פילינג גרגירי זיתים המבוסס כאמור על גפת ויתרונו לטענת היצרנית הוא בשיקום עור פגוע ובטיפול בעור אקנתי. על תוצר לוואי זה של תעשיית השמן רשמו בני הזוג פטנט ביותר ממאה מדינות ברחבי העולם, בנוסף "בית הבד של הגולן" נחשב למוביל בחקלאות בת קיימא (Sustainable-agriculture) ולפני 7 שנים הם זכו בתחרות איכות הסביבה "CLEANTECH-OPEN" שנערכה בסן פרנסיסקו. הפרס הוענק להם בעבור "סבון הזיתים הגרגירי" – המועיל לדבריהם לעור הגוף והפנים ומסייע בפתרון אקולוגי לניצול פסולת תוצרי הזית הנחשבות כפי שצוין בכתבה למפגע סביבתי. יודגש כי בכל תכשירי הטיפוח של המותג שולב בתהליך ייצור ייחודי קומפלקס שמנים צמחיים וארומאטיים המבוסס על טהרת רכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וללא צבעים וריחות סינתטיים.
צילום: עופר בלאנק | חנות המותג בי-םעד לפני 4 שנים נמכרו המוצרים של המותג בעיקר בשיטה המסורתית, לקהל המבקרים ב"בית הבד של הגולן" ובאמצעות הפצה של סוכני שטח. אך מאז שעלה לרשת
אתר הבית של המותג, המאפשר את רכישת המוצרים גם באינטרנט, תדמיתו ותהודתו תפסה תאוצה מרשימה. למותג מחלקת שילוח, והיום "בית הבד של הגולן" מגיעים לכל מקום ומפיצים את מוצרי "אולאה אסנס" אפילו לחו"ל.
עתה כאמור ועם שלושה מרכזי מבקרים בקצרין, עין גב וחנות דגל הכוללת מרכז הדרכה בתל אביב, ועם אתר אינטרנט משגשג ופעילות ענפה בחו"ל, המותג משיק לראשונה גם חנות דגל בירושלים! החנות הקטנה יפת מראה. בויטרינת החנות מוצב עץ זית מעוצב ומגוזם כעץ בונסאי שתול בתוך מיכל חזק ואיכותי וממש בפתח הכניסה לה ניצבת עגלת משא כפרית ישנה ומולה עמדת הקופה הבנויה משולחן עץ שמעוטר בחלקו התחתון בסלעים קטנים, רמז לעובדה שעץ הזית יכול לשרוד גם באדמת סלעים קשה. את קירות החנות מקשטים מדפי עץ ועליהם מונחים כ-150 מוצרי המותג. אלה מייצרים וצובעים אותה בסגנון כפרי באווירה טבעית נעימה שזורקת את המבקר לימי `בית קטן בערבה`.
Olea-essence, בן יהודה 5, ירושלים.
* הכותב היה אורח אולאה אסנס