בזמן שנשים רבות בארץ ובעולם השלישי מתמחות בכסיסת ציפורניים אמנותית ונשנוש הקטיקולה (העור שמסביב), הרי שבארצות הניכר המערביות אישה עשויה להיחשב לפרימיטיבית במקרה הטוב ולמשוגעת (עם דיפלומה) במקרה הרע אם היא אינה מבקרת קבועה במכוני המניקור.
בשנים האחרונות ובעקבות מהפכת הג`ל לציפורניים, שהחלה לפני כעשור ומבטיחה לק ג`ל מבריק ויציב, ללא קילופים העמיד לאורך שבועיים לפחות - ניכרת גם בארץ התפתחות רבה בתחום טיפוח הציפורניים. אלא שלצד המכונים המפונפנים בסטייל חול"י ושיקי הכולל סוללת כורסאות מסאז` מפנקות, סטנדים של לקים ממותגים באינסוף גוונים ואווירה של פינוק יתר, הולכת ומתפתחת לה נישה הפוכה, המאפשרת כמעט לכל אחת להפוך אצלה בבית, למניקוריסטית של עצמה ובכך לחסוך את העלויות היקרות של פינוק הג`ל לק הנע בטווח מחירים של 100-250 שקל לטיפול (תלוי במכון/במותג וכדומה).
תעשיית המניקור, כהרגלה, אינה קופאת על שמריה, וכמו תמיד עולם הציפורניים, שנושא עמו חידושים, מציע חלופות לטיפולי הג`ל לק המוכרים מהמכון. יצרניות שונות, שמבינות שיש צורך תמידי לגוון ולחדש, מבקשות ליישר קו עם הטיפולים השונים המוצעים במכוני המניקור ובכך להפוך עבורנו, חובבות הצבעים והגיוונים, את טכניקות העבודה המקובלות במכון לנגישות וזמינות גם בבית. אז אחרון חביב בסוגיה האמורה הוא כאמור טיפול הג`ל-לק המקצועי שהצטרף לשורה של טיפולים אחרים שמעתה תוכלו גם אתן לבצעם לבד בבית.
זכות הראשונים בעניין זה שמורה לרשת הסופר פארם, עת השיקה לפני כ-3 שנים את
ערכת הג`ל של מותג הבית שלה לייף. אלא שבסמוך להשקתה פרסם
משרד הבריאות אזהרה לציבור מפני השימוש במוצר האמור. השנה שני מותגים נוספים השיקו ערכות ג`ל לק לשימוש ביתי:
שיק תמרוקים, וסקארה.
לייף. סופר פארםבתור חובבת לק התנסיתי בשתי הערכות הללו. בשתיהן, ההתחלה נראתה זוהרת: ההוראות המדויקות ופשוטות התפעול, הפכו את מריחת הלק ג`ל לדומה למריחת לק רגיל על הציפורניים. המכשיר לייבוש הג`ל נוח, והתוצאות בשני המותגים השתלמו והלק נראה מבריק וחזק (מלבד כמה פאשלות של מריחה חובבנית שלי). במשך שבוע וחצי הלק ג`ל של שתי היצרניות נראה נפלא על הציפורניים ואני הסתובבתי גאה: בכל זאת מדובר בג`ל ביתי שעשיתי לבד לעצמי. בשבוע השני ובשני המותגים הלק החל להתקלף רק קצת בפינות.
לכל מי שלא אוהבת להחליף לק כל רבע שעה, אין תחליף לערכות הנהדרות הללו, אך יש כמובן הבדלים בין הערכות. בשונה מהערכה של שיק, זו של סקארה מורכבת יותר ומצריכה לטעמי מיומנות גבוהה יותר. תכולתה של הערכה האמורה מאגדת מספר רב של תכשירים ובקבוקונים שכל אחד מהם חיוני בכל שלב של תהליך העבודה המזכיר את פעולתן הממושכת של המניקורסטית במכון המקצועי. לעומת זאת בערכה של שיק מספר התכשירים מצומצם יותר מה שמקצר את תהליך העבודה באופן מהותי. בזו האחרונה אין צורך ב"חומר מקשר" (ע"ש BONDER) בתחילת התהליך ואין צורך בחומר לנטרול הדביקות בסיום התהליך, אלא רק במשיחת הג`ל הצבעוני ומריחה של טופ קוט מעליו – התוצאה: ציפורן מבריקה ובוהקת.
סקארהבערכה של סקארה כאמור קיים ריבוי שלבים ההופך את תהליך העבודה למורכב וממושך יותר. בתחילה נדרשת מריחת "בונדר" (מקשר בין הלק בסיס לציפורן), לאחר מכן עוברים למריחת הגוון הנבחר ב-2 שכבות כשפעולת ייבוש בין שכבה לשכבה במנורת UV מחויבת. בתום התהליך מושחים טופ קוט שתכליתו להעניק שכבת גלזורה בוהקת ומרשימה. אך, לא ולא התהליך טרם הסתיים, עתה יש להשתמש במנטרל ג`ל שימנע את המרקם הדביק הנותר על הציפורניים.
שיק תמרוקיםולמרות זאת לזכותה של הערכה מבית סקארה יאמר שניכר כי היא מקצועית יותר וקורצת אל השוק המקצועי. מנורת ה-UV שלהם בהחלט יכולה לעמוד במדף לצד מנורות UV מקצועיות המושקות היום בענף הציפורניים המקצועי. הטכנולוגיה של סקארה מתקדמת ומיישרת קו עם מנורות ה-LED המתקדמות ותוצאתה נהדרת, היא מקנה לציפורן מראה מלוטש להפליא, בעל עמידות יחסית גבוהה הנשארת על הציפורן שבועיים לפחות. בנוסף, סקארה ראויה לשבח על כך שחשבה גם על תהליך הסרת הג`ל לק ועל כן היא מציעה גם תכשיר ייעודי להסרתו תוך הבטחת בטחונה של הציפורן. מנגד בשיק מציעים לבצע את תהליך ההסרה עם אצטון (יש להם במגוון המוצרים תכשיר רלוונטי) ואני מצידי מוסיפה כי אם בחרתם לעשות כן – אז מיד לאחר ההסרה, מרחו את הציפורניים בסרום מועשר וויטמינים ושמני הזנה צמחיים שיבטיחו כי הציפורניים יקבלו את אשר אבד להן בבואן במגע עם האצטון.
מחיר
שיק: לק - 35 ₪, מנורה - 100 ₪, ערכה 150 ₪, ברשתות הפארם ברחבי הארץ.
מחיר
סקארה: בונדר - 19.90 ₪ ל-12 מ"ל, ג`ל לק - 39.90 ₪ ל-12 מ"ל, לק בסיס - 39.90 ₪ ל-12 מ"ל, טופ קוט - 39.90 ₪ ל-12 מ"ל, מנורת לד - 299.90 ₪, בסניפי הרשת.