יח"צ. צילום: מקס מורון קובלסקי
לקראת יום הטבעונות הבינלאומי המצוין מדי שנה ברחבי תבל ב-1 בנובמבר, העביר לי העורך בקשה מעט משונה - הוא ביקש שאסקר מלון בפתח-תקווה.
"פתח-תקווה?", שאלתי בתמיהה. והוא השיב בלאקוניות, "כן". איך זה קשור לטבעונות תהיתי, והוא רק הוסיף בקצרה כי הסיקור מתכתב עם יום הטבעונות שהוכרז ב-1994 על ידי לואיז אליס, אז נשיאה ויושבת הראש של האגודה הטבעונית בבריטניה, ביום השנה ה-50 להיווסדה של האגודה. מעניין...
אז מבריטניה לארץ הקודש, וספציפית כאמור לאם המושבות - הלוא היא העיר פתח-תקווה.
נדמה ש-28 שנים אחרי היווסדו של היום הטבעוני המדובר, כבר די נהיר לכולנו שאי אפשר לכנות את הטבעונות כטרנד או אופנה. אם עד לפני כמה שנים למצוא כמה מנות טבעוניות, שלא לומר תפריט או חלילה מסעדה טבעונית למהדרין היה עניין נדיר למצוא או בכלל מוזר לחפש במחוזותינו, הנה הגיע העת שיש אפילו מלון המוכיח שהיום כבר מדובר בתו-תקן.
נסענו כל הדרך מהבירה הדרומית, היישר למלון פרימה לינק.
״כשתראו את המגדל הכי גבוה בעיר, תדעו שהגעתם״, ציין העורך בפניי, ואכן, בית המלון מרשת מלונות פרימה, הראשון אגב בפתח תקווה, הממוקם בסמוך לקניון הגדול, למרכז הרפואי רבין, ולאזור התעסוקה של מרכז העיר שוכן לו במגדל גבוה למדי.
יודעי דבר עדכנוני כי עלות ההשקעה הכוללת בהקמת המלון נאמדה בשעתו ב-45 מיליון שקל. הוא הוקם לפני 6 שנים בתכנונו של האדריכל ארי שאלתיאל, והוא משתרע על שטח של 4000 מ"ר וכולל 119 חדרים במגוון קטגוריות, החל מחדרים בסיסיים ועד לסוויטות.
בנוסף, יש במלון גם אולמות אירועים וחדרי ישיבות במטרה לספק מענה לעולם העסקי לקיום של ימי עיון וכנסים עסקיים לצד אירועים משפחתיים. מלבד זאת פועלים בו גם חדר כושר, בית כנסת ומסעדה כשרה, ויש אפילו בריכה מגניבה על גג המבנה, אך ליבת העניין כאמור היא צביונו המסקרן של המלון שהפך כפי שציינתי לטבעוני.
יודגש, פרימה-לינק אינו 100% טבעוני, אולם ניכר כי בעבור אלו שלא אוכלים או צורכים שום דבר מן החי, הוא בהחלט אופציה נהדרת, בעיקר משום שמלבד התפריט המבוסס כאמור על מרכיבים מן הצומח, לרבות מנות מבשר חלופי רידיפיין מיט, לא תמצאו פה מוצרי עור, נוצות או טואלטיקה שנוסתה על בעלי חיים.
יח"צ. צילום: מקס מורון קובלסקי עלינו היישר לחדר הממוקם בקומה 19 (!), פתחנו את הדלת ונחשפה בפנינו סוויטה ענקית! לא גדולה, ענקית! העיצוב בה מודרני ויפהפה, וגם הריהוט ותכולת החדר כפי שציינתי כבר אינם עשויים מחומרים מן החי
הסטתי את הוילון והופתעתי לגלות קו-אופק של מינימום מיני מנהטן! הנשימה פשוט נעתקת, עדיין מתקשה להאמין שאני ב… פתח תקווה!
וחזרה לאספקט הטבעוני, תזכירו לי מי זה שטען שהטבעוניים ישנים רק באוהלים וחושות?! הרי לכם מלון טבעוני, היי-קלאס בטוב טעם.
יח"צ. צילום: מקס מורון קובלסקי עלינו לגג המלון, וגילינו רופטופ מהפנט עם בריכה נהדרת, בר ונוף מהמם, עם צוות אדיב וחיוך מאוזן לאוזן, ניתבנו את עצמנו לארוחת הערב. אבל רגע לפני שאפרט עליה, חשוב לי לציין כי בפרימה מאפשרים גם למי שאינם אורחי המלון להתארח בגג, לבילוי של
ארוחת בוקר ושכשוך בבריכה ב-220 שקל בתיאום מראש. בארוחת הערב, קידם את פנינו בופה ויגן פרנדלי רחב למדי, ומה אגיד? זה אפילו די מסקרן!
יח"צ. צילום: טליה שיטרית המצטיינים מבחינתי - קבבוני סינייה (טבעוני!) שנראו מבטיחים למדי, וטעמם כאמור לא אכזב! הם הוגשו עם עלים ירוקים, פלפל חריף, לצד סלט קטן עם בצל, סומק טחינה וחמוצים ויש גם פיתות ביס טעימות שניתן לדחוס לתוכן את הקבב.
חברים, זה משחק בשינוי תודעה. המוח ערוך לקבל קציצה מבשר טחון שופע תבלינים, אך בפועל בפרימה לינק לא באמת ניסו לחקות או להציע את אחד מתחליפי הבשר שנפוצו לאחרונה. וטוב שכך. הקבב שלהם דחוס, הוא מתובל בעדינות מצטנעת והוא באמת פשוט טעים וטוב.
מנה משובחת נוספת - קציצות סלק, לא אגזים אם אציין שהן הכי טעימות שאכלתי בחיי.
עוד בתפריט: המבורגר רידיפיין מיט עסיסי 200 גרם המוגש עם חסה, עגבניה, בצל סגול וחמוצים המוצע בתוספת נדיבה של רצועות צ׳יפס, פסטה בולונז טבעונית, שווארמה טופו וקארי ירוק בחלב קוקוס עם ירקות שורש.
יח"צ. צילום: טליה שיטרית הארוחה מוגשת בטרקלין עסקים עצום, עם חלונות גבוהים הצופים לקו-אופק אורבני משגע של בניינים גבוהים במיוחד. הטרקלין מחולק כך שניתן לצפות בו במסך ענק, אנחנו לדוגמה התארחנו בתקופה של המונדיאל, וצפינו במשחקים יחד עם אנשי עסקים שהתארחו במלון. בקצה השני של הטרקלין שוכן בר מפנק עם ברמנים חייכנים ואדיבים, וחכו לשוס..!
על דלפק הבר ממתינה כלאחר כבוד מכונת קפסולות של גלידה ויוגורט, סקסית להחריד מבית חברת סולאטו, (פיתוח כחול- לבן!).
בחיי שאין כמו לאכול גלידה טרייה וקרה, אבל יותר מלהיב להכין אותה בעצמכם בדיוק כמו אספרסו מקפסולה. פשוט מכניסים את הקפסולה למכונה. המכונה קוראת את הקוד, ומהרגע הזה היא מתחילה להכין את התוצרת המענגת. אני מודה, ניסיתי אותה שוב ושוב בהתלהבות, והרגשתי כאילו עליתי על מתקן בלונה-פארק!! אטרקציה מעלפת רבותיי.
אז מה הכנתי? סורבה, גלידה ופרוזן יוגורט במגוון טעמים מעניינים, שכולם אגב נטולים חומרים משמרים, חומרי טעם וריח או צבעים מלאכותיים.
המלון כפי שציינתי סמוך לקניון הגדול. זהו קניון מרהיב עם קונספט נכון ותמהיל מגוון של חנויות, כך שלא מן הנמנע שירדתי (וסחבתי את בנזוגי שיחיה) לסיבוב שופינג.
לאחר שסיכמנו סבב שופינג לא קטן, חצינו את הכביש אל מחוץ למלון ובמרחק של דקות הליכה מצאנו מרכז בילויים גדול עם פאבים, ברים ומסעדות. כן, כן, מלבד פאב אירי שמח, מצאנו שם גם באולינג שפתוח עד עלות השחר - בחיי שהופתענו שיש באם המושבות עולם שלם מחוץ לבועה.
שעת לילה מאוחרת, ולכן חזרנו אל הסוויטה המפנקת, עייפים אך מרוצים, כמו שאומרים. אז גם הצלחתי סופסוף להפנים את המיטה הנוחה והחדר השקט.
כשחשבנו שכל ההפתעות כבר מאחורינו, התעוררנו בבוקר, לאחר שנת ישרים (תודה לסבתא עליזה על בייביסיטר חלומי), לקול טיפות הגשם שדפק על החלון. העניין הוא, שבסוויטה ישנם חלונות מקיר לקיר, אז התעוררנו לתפאורה חורפית מטורפת, עם גשם ועננים.
יח"צ. צילום: טליה שיטרית
ובחופשה כמו בחופשה אתה סובב סביב ארוחות, והגיעה העת לארוחת הבוקר.
במגוון: שקשוקה טבעונית מבעבעת, עם ביצי יו-אג; המוגשת לצד קציצות ירק, שאני מוכרחה לומר שקשה מאד להבחין בהבדל מבחינת הביצוע והטעם בינה לבין ביצת עין קונבנציונאלית. עוד בתפריט: מגוון סלטים מפנק, שפע עצום של גבינות טבעוניות כמובן, וגולת הכותרת - בורקס גבינת-קשיו, היסטרי להפליא.
כן, זהו כמו שהבנתם גן-עדן לטבעוניים, אבל לא רק עבורם. כל מי שמעוניין לספוג מהאווירה, לטעום טבעונות ולעשות טוב לגוף והנפש שלו - יותר ממוזמן למלון הויגן פרנדלי העברי הראשון.
מחיר: 700 שקל ללילה.
פרימה לינק, מוטה גור 4, פתח תקווה
* הכותבת הייתה אורחת של המלון