יח"צ (אידלמן סמית גלינה)
לפעמים כשאני עוצמת את עיניי, אני מדמיינת איך זה היה לחיות בתקופה שבה הפיראטים, שלטו בים, עם הקרסים על הידיים וחביות בירה שמתגלגלות מהחרטום לירכתיים, ארגזי הזהב המפוזרים בכל מקום ודגל הגולגולות שמתנוסס לו על התורן.
אי שם, בקריצה שובבה לדימוי של שודדי הים, מסתתרת לה פנינה אשדודית אמיתית שעושה כבוד לבוזזים הימיים.
כבר בכניסה ל"קורסר", תפגשו את הקפטן, הוא כמובן לא פיראט אמיתי, הוא רק בובה, אך מאחוריו מתברר יש סיפור מופלא.
צילום: יערה איצקוביץ צוות המסעדה מספר כי במקור נפתחה המסעדה תחת השם "הפיראט" בראשון לציון, ולאחר מספר שנים כשנסגרה החליטו בעליה שלא מפרקים משפחה, אז הם ארזו איתם את הקפטן והדרימו לאשדוד, להקמת המסעדה החדשה.
שמה המסקרן של זאת החדשה הביא אותי לחטט קצת בהיסטוריה, ומתברר כי "קורסר" היא למעשה ספינת מלחמה חמושה בבעלות ובפיקוד פרטיים, שחבריה פעלו כשכירי חרב נגד אוניות סחר. בשנים שבהן בריטניה וצרפת היו אויבות מרות הפליגו ספינות עמוסות בתבלינים מארצות הים, עושות דרכן במעלה תעלת לה מאנש לכיוון נמלי הולנד ובריטניה.
יח"צ (אידלמן סמית גלינה)
מלכי צרפת החליטו שהפתרון לעניין הוא אאוטסורסינג, ואלו החלו להנפיק רישיונות לפיראטים (או, בשמם הצרפתי, קורסרים) ובעבור סכום קבוע עבור האפשרות לבזוז והם היו מפרישים לאוצר המלך נתח מן השלל, או במילים אחרות, שודדי ים עם רישיון וסטייל.
קורסר האשדודית, נותנת אינטרפרטציה חדשה להתחמשות הספינה, ומחליפה את תותחיה וחרבותיה באוכל קטלני ונוף לים באופן שבו מדמה לעצמה פנינת הים האשדודית את ימי הקורסרים הגדולים, איחדה אותו עם בשר, גבינות ומה שביניהם ובראה את מה שהיא מכנה "מטבח קורסרים". והמנות? גרררררר קדימה לספינה! אה ועוד משהו, שומרי כשרות - החוצה.
ואם בספינה עסקינן, אזור הישיבה הפנימי של המקום מעוצב כמתבקש בהשראת ספינות עץ מימי התהילה של הקורסרים. את הקירות מעטרים חיפויי עץ בשילוב וילונות שנראים כמפרסי ספינות, ואביזרי תפאורה ימיים נוספים מקנים תחושה של בטן ספינה בלב ים מינוס הגלים.
יאללה, מתחילים! כמנת פתיחה צללנו ראש הישר לראשונות והתענגנו ממגוון פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי (49 ₪), רולדת חצילים ממולאת בשינקה וגבינה, אפויים בתנור (49 ₪) שומרי כשרות החוצה, כבר אמרתי?!
בהמשך, וכיאה לדימוי שודדי הים הגיעו אל השולחן כנפיים ברוטב צ׳ילי (39 ₪) על מנת שנחוש כפיראטים אמיתים ונתלכלך בידיים.
יח"צ (אידלמן סמית גלינה) היי, אל תמהרו להוריד עוגן, אם חשבתם שעצרנו, אנחנו מיד ממשיכים.
כמנות עיקריות טעמנו את נקניקיות הבית, שילוב של נקניקיה מבשר לבן ובשר בקר המוגשות לצד כרוב כבוש (69 ₪) מה אני אגיד לכם? אני לא סאקרית של נקניקיות, אבל וואלה, הפתעה גדולה! הבשר הרגיש טעים ובשרני, אם כי על הכרוב הכבוש יכלו לפסוח...
את המנה הבאה, (כמו שידידנו הוותיק עומר אדם אומר "תוציאו טלפונים ותעשו סטורי") מומלץ לכם מאוד לצלם! מדובר בשוק אווז ברוטב תפוזים (89 ₪) המוגש בתוך חבית לוהטת, שכל הנוזל ניגר ממנה, אם עד כה היה לי ספק שמדובר במסעדת פיראטים של ממש, הנה הספק חלף לו. טעמי המנה נהדרים, הבשר רך ומתפרק יפה וציון 100 מקבלת המנה הזאת גם על ההגשה.
אבל, כידוע, זה לא יהיה סיפור שודדי ים ראוי לשמו בלי "הו הו הו ובקבוק של בירה" ונאום תשובה לרב חובל איטלקי. ואכן, את הבשר הורדנו עם בירת קורסר, בירת הבית, שאינה מרה, היא בהירה והוגשה קרה קרה. "נרים כוס, קפיטן, של ברכה, קפיטן/ עוד נשוב ניפגש על המים", וה-ריי לנחום היימן...
יח"צ (אידלמן סמית גלינה) כדי לאזן את טעמי הבשר, קשה היה להתעלם מתפריט הפיצות המיוחד במינו. החלטתי ללכת על זה ולצאת מהשגרה, ומודה, הטעמים סיקרנו אותי. ניסינו פיצה סלמון (59 ₪) מגש גדול במיוחד שיכול להתאים גם לזוג. דג הסלמון אפוי, וכל השילוב הזה בין דגים לגבינות הוא היסטרי בעיני. רק מילה קטנה אחת לשף: מלפפון חמוץ קצת פחות מחמיא לפיצה, אז ראוי וכדאי לדלג עליו בפעם הבאה.
אנחנו כבר די מפוצצים, אך הספינה ממשיכה לשוט, כי השמועה מספרת שפיראטים אוהבים קינוחים, וממילא לקינוח יש קיבה נפרדת.
אז לסיום סיומת, קינחנו ב"קדאיף מסקרפונה" (39 ₪) - קרם מסקרפונה עם קדאיף ופירות יער, וקינוח "קורסר" (39 ₪) ביסקוויט שוקולד עם שמנת ופירות יער.
הקינוחים מושחתים והוגשו בשפע רב, ובהחלט היו סיום מושלם לעגינת הספינה בנמל.
קורסר - אוניון 1, אשדוד, 073-7826602