רשת ההמבורגרים Burgus Burger Bar, המוכרת בלשון העם - BBB השיקה תפריט חורפי חדש.
כרשת קז`ואל דיינינג בפריסה ארצית המזוהה כבורגר בר בסגנון דיינר אמריקאי לכל המשפחה, בחרו שם גם הפעם להשיק תפריט הקורץ לקהלי יעד מגוונים, זאת לדבריהם "כנקודת פתיחה למהלכים אסטרטגיים גדולים ומשמעותיים נוספים", אותם מתברר בכוונתה לחשוף בשנה הקרובה, "כחלק מהעצמת ערכי החדשנות, המקצועיות, הגיוון והיצירתיות".
והנה הצצה למנות החדשות:
בתפריט מנות הפתיחה תמצאו מספר מנות בהשראה המטבח המגרבי - עות`ומני (טורקיה).
לחמעג`ון. צילום: גיל אבירם ראשונה לבוא היא הפרנה - לחם מרוקאי משגע שנאפה מבצק נוזלי בתנור לבנים, המוגש עם סלסת עגבניות, סחוג ירוק ושמן זית, (16 ₪); מנה אוריינטלית נוספת היא הלחמעג`ון - בשר טחון אפוי על גבי בצק, מנה השכיחה כידוע מאד במטבחי המזרח התיכון שקיבלה את שמה בטורקיה שם היא היא נקראת "לחמא בעג’ין", כלומר, בשר בבצק. כפשוטו.
בשונה מהנוסח הטורקי המוכר, המשלב יוגורט בהכנת הלחמעג`ון, ב-BBB מגישים אותו עם ראגו טלה ונתחי בקר מובחרים, טאבולה, ויניגרט עמבה הודית, טחינה לבנה, קרם עגבניות, שמן זית וסומק (49 ₪).
המנה האחרונה בהשפעה הערבית היא הסינייה שמקורה בגבול סוריה -לבנון.
רבים אינם יודעים אולם הסינייה, בניגוד לדעה הרווחת, היא לא רק מנת בשר עם טחינה - אלא גם ובעיקר כלי עגול ונמוך דפנות לבישול ולהגשה של מגוון מנות הקרויות "סינייה".
סינייה. צילום: גיל אבירם את הסינייה ב-BBB שאבו כהשראה מסינייה בטינג’אן (מאפה חצילים) ומגישים אותה כחציל שרוף עם גרגירי חומוס וכמון, ראגו טלה ונתחי בקר מובחרים פטרוזיליה, צנוברים, קרם עגבניות, טחינה וסחוג ירוק, לצד לחם פרנה ( 49 ₪).
בגזרת הסלטים, בולט במיוחד סלט השורשים המסולסלים, המכיל סלק, קולורבי, גזר, צנוניות, ג`ינג`ר, בצל אדום, בזיליקום וכוסברה, ויניגרט אסייתי פיקנטי, קינואה קראנץ`, אגוזים וחמוציות (36 ₪) - זה מרענן, בריא ורב גוני.
צילום: גיל אבירם
אופציה נוספת שאהבתי היא סלט הירקות הגלילי אשר אף הוא שאב השראתו ממטבח הערבי המבוסס בחורף במידה רבה על ליקוט ירקות וצמחי בר.
הסלט המדובר מורכב מירקות, עשבי תיבול, קרוטונים, ג`אלה קלוי, בולגרית "פנחס" (במסעדות הרשת הכשרות- טחינה), סומק, זיתי קלמטה, שמן זית ולימון (42 ₪).
עוד בתפריט: סלט עוף מזרח ומערב המכיל חסה ערבית, כרוב אדום, בצל ירוק, כוסברה, נבטי חמנייה, עגבניות שרי, צנונית, שעועית ירוקה, בוטנים שאלוט קריספי ורוטב ויניגרט, עם נתחוני עוף ופלפלים צרובים (59 ₪).
בין העיקריות תמצאו אסאדו מפורק עם חלה המוגש על טחינה, משוואיה (תזכורת נוספת למוטיב הערבי) וגרגירי חומוס, עם בצל גריל וכוסברה, המוגש לצד חלה מתוקה וירקות שוק (69 ₪); פרגיות בקארי חמאת בוטנים עם חלב קוקוס, כרובית, שעועית ירוקה, כוסברה, צ`ילי אדום ואפונת ווסאבי - מנה המוגשת עם תוספת לבחירה (69 ₪); ויש גם מנה הקורצת לנמנעים מבשר - נקניקיית ביונד (העשויה מתחליפי בשר מהצומח) הטמונה בחלה עם איולי חרדל טבעוני, סרירצ`ה, מלפפון חמוץ, כרוב כבוש ובצל קריספי (59 ₪).
אחרונה חביבה היא מנת הטורטייה המגולגלת עם אסאדו בקר מפורק, ברביקיו, איולי צ`יפוטלה, ארוגולה, כוסברה, בצל מקורמל, חלפיניו ומלפפון חמוץ (69 ₪).
צילום: גיל אבירםוכשהבטן כבר מלאה והעיניים כבר כמעט נעצמות, מוזמנים לקנח במנות שיגרמו לכל בני המשפחה לחייך: נמסיס שוקולד, קרם לימון פיסטוק, פרופיטרולים, מלבי ווופל אמריקאי (44 ₪).
הרכב המנות ייאמר לזכות BBB, מסקרן ומעניין כזה שבהחלט מצליח לקלוע לדימוי של מי שמבקשת להוות את הלוקיישן המושלם לארוחה משפחתית; גם המראה שלהן נהדר – וחשוב לציין כי כבר המון זמן שלא נתקלתי במנות שהיו קרובות כל כך למובטח בתמונות שמתנוססות בגאון בתפריט ובפרסומים השונים. שאפו!