כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
חשיפה לצפון: ה-Beach Club, חיפה
אם חוויית החוף המושלמת שלכם אינה שלמה ללא דרינק וארוחה טובה - ברכות, מתברר שאתם ממש כמוני, וזה בדיוק הסיקור בשבילכם
■
הלכתי למצוא קלאב על הים - ומצאתי את מיקונוס ממש קרוב.
יהל הסנאר
02/05/2021
צילום: שרה איקו
"קפה קפה", רשת בתי הקפה השנייה בגודלה בישראל (86 סניפים) ו"לחם ארז" שמייסדה, ארז קומרובסקי, כבר אינו חלק מהרשת הנושאת את שמו, הן שעומדות על ניהולה המשותף של ה"ביץ` קלאב" - מסעדה חדשה שנפתחה לאחרונה על חוף הים בחיפה.
נכון, לא חסרים חופים בארצנו הקטנטונת, אך הודות לסצנה הקולינרית הענפה שהלכה והתפתחה אל מול הים, יש להם מתברר הרבה יותר להציע מאשר סלפי ביקיני, פריזבי זרחני וארטיק תותי פרוטי.
אז אם חוויית החוף המושלמת שלכם אינה שלמה ללא דרינק וארוחה טובה - ברכות, אתם מתברר ממש כמוני, וזה בדיוק הסיקור בשבילכם. הלכתי למצוא קלאב על הים.
צילום: שרה איקו
מסעדת ה"ביץ` קלאב" שהוקמה על חורבות הסטלביץ` והסאן ביץ`, היא למעשה המסעדה הכי דרומית בחוף דדו על חוף הכרמל, הכי קרובה לים והאחרונה על קו החוף דרומה.
כבר בכניסה, גיליתי מסעדה בעלת עיצוב מושקע המשווה אווירה ים תיכונית כמו כניסה ליאכטה העוגנת באחד מאיי יון הקסומים, וניכר כי המסעדה החדשה מבקשת לשנות את התרבות הקולינרית בחיפה, בטח ובטח בחוף הים.
גם התפריט שלה עשיר מהמקובל ורחוק ממסעדות חוף קונבנציונאליות המקדשות צ`יפס, סלט וחומוס. ב"ביץ` קלאב" תמצאו ראשונות ועיקריות משובחות המזמנות חווית בילוי מדהימה.
צילום: שרה איקו
אולג לב הקבלן שבנה את המקום סיפר לי בהתלהבות על ייחודיותה של ה"ביץ` קלאב" ביחס לאחיותיה הסמוכות לה בקו החוף: "מה שאת רואה כאן זה עיצוב מודרני המשלב עץ, בטון, אבן וזכוכית היוצרים יחד אשליה שמשלבת פנים לחוץ וחוץ לפנים.
מבחינת המטבח, מצד אחד הסועדים רואים כיצד מכינים את האוכל, מעצם זה שמבשלים את המנות מולם בטאבון ומצד שני הם זוכים ליהנות מהנוף המדהים של הים".
ונדמה שאולג אף מעורב רגשית כחשוב היה לו להוסיף: "הצוות פה עושה מאמץ אדיר כדי לספק את האוכל הכי טרי, הכי טעים והכי איכותי".
שוחחתי גם עם השף דודי הרוש שהיה בעבר מנהל המטבח בסניף רוממה בחיפה ולאחר מכן שימש כידוע כשף מסעדת "נגיסה", וניכר כי תשוקתו למקצוע נוכחת אפילו בשפת גופו שאומרת אני עומד להשמיע את מה שאני הכי אוהב לעשות.
צילום: יח"צ
הרוש: "אנחנו תחת קבוצת "קפה קפה" הקונספט המיוחד שלנו לא פלצני. אנחנו מחזיקים חמישה סוגי דגים: לברק, דניס, ברבוניות, מוסר וסרדינים, ועובדים עם ספקים שמגיעים יום יום מיפו עם דגים טריים. הכול נעשה פה בטאבון ועל הגריל עם חומרי הגלם הכי משובחים שיש".
אז התיישבתי לטעום!
פוקצ`ות הבית החמות מוצעות עם מטבלים מדהימים של שמן זית ומלח גס. מטבל של סלסה ורדה פיקנטית, טחינה ושמן זית ובלסמי.
מי שהגיע לכאן וחשב להתחיל דיאטה שפשוט ישכח מזה.
מלבד המטבלים, התמסרתי לריזוטו פטריות (48 שקל) המורכב ממיקס ערמונים, אספרגוס, פרמזן ונגיעות כמהין. הריזוטו עשיר, טעים אך מעט מלוח.
סלט המשוויאה, (34 שקל) עם חציל וחומוס עם שום קונפי ביצה קשה ושמן זית היה מרגש במיוחד.
המנה העיקרית שהוגשה - פלטת דגים (249 שקל) מהים, לצד צ`יפס נדיר בטעם פיקנטי, סיגר דגים ורוטב קיסר. מדובר במנה מתפצפצת וייחודית בעלת טעם ענוג שדורש עוד ועוד...
צילום: שרה איקו
אבל ההיי לייט שכולם ציפו לו בשקיקה היה פטאייר בטטה (64 שקל) במילוי גבינות עיזים, מוצרלה ושקדים ובשמל ברוטב רוקפור מעודן לצד רוקט אגסים ושביבי רוקפור, מנה שהוגשה חמה וטעמה פשוט לא מהעולם הזה.
לסיום, הוגש מאפה בייגל (74 שקל) על מגש עם נגיעות מתוקות וקוביית שוקולד חמה שהייתה מתוקה ומלאה בשוקולד מבפנים ומבחוץ, ואם כל זה לא הספיק גם עיטרו שם את המנה בכדור גלידה וקצפת.
אבל אם להודות, המנה שכבשה אותי והוגשה קרוב לפתיחה היא באמת פשוטה ולא מתיימרת – סלט קינואה (62 שקל) כבר מן הטעימה הראשונה חשים בפה חגיגה של טעמים: חמצמץ, מתוק, חריף ומלוח.
צילום: שרה איקו
אני צמחונית ודי אוהבת סלטי קינואה, אבל כזה סלט מושלם באמת שעוד לא אכלתי. מבחינתי זו הייתה יכולה להיות הארוחה כולה ושגידו שי זאת המנה היחידה שיש - דייני !
אני התעקשתי לקבל את המתכון וכמובן שסירבו לתת לי אותו. זוהי מנת חובה שאני ממש ממליצה עליה וממה שהצלחתי לפשפש ולגלות בה היא כוללת: קינואה אדומה, חסה, פלפל קלוי, חמוציות, בצל סגול, אגוזי מלך, בצל ירוק, עשבי תיבול, קוביות קטנות של סלק מבושל, גבינה בולגרית בתיבול שמן זית ולימון.
בקרוב אנסה זאת בבית - אך אם לא ייצא, אז סביר שמתישהו אצפין שוב לכאן במיוחד בשבילה.
ולסיכום, צדק כנראה מי שטען: "מיקונוס זה כאן!" – מה שחסר לי הם רק צלילי הבוזוקי, טעם הציזיקי והטברנות השכנות, שלא מצאתי לאורך חוף דדו הדרומי בואך צפונה!
ביץ׳ קלאב חיפה - יוחאי בן נון 1, חיפה. טלפון: 04-6626791
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
ארבעה ספרים שיסייעו להעביר את הזמן בסגר
קוד מוצר:
25/09/2020
יעל חן
פרטים נוספים
ארבעה ספרים שיסייעו להעביר את הזמן בסגר
קוד מוצר:
22/01/2021
יעל בס חן
פרטים נוספים
ארבעה ספרים שיסייעו להעביר את הזמן בסגר
קוד מוצר:
29/01/2021
יעל בס חן
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר