צילום: פייסבוק סילו פארק פרס - Silo Restaurant
האיטלקיה בחולון
מה נשתנה הקיץ הזה? הו, כל כך הרבה, שאין טעם לחפירות בנושא. אבל מה, יש דברים שלא השתנו הקיץ הזה. החום הבלתי נסבל – הוא לגמרי כאן כמו בכל קיץ. פחות פקקים באיילון – צ`ק. מחירים גבוהים לאטרקציות לילדים – כלום לא שונה, הכל כרגיל. סילו, המסעדה החולונית המצוינת שמשקיעה המון בחומרי גלם, ויצירתיות שלא מפסיקה להפתיע – גם כאן, ממשיכים כרגיל.
סילו ממוקמת במתחם לה פארק, משקיפה על האגם המלאכותי הקסום, אבל למרות המנגינה הצרפתית נושבת בה רוח איטלקית. בעיצוב, במנות השף טל כהן ובטעם.
טאבון העצים האימתני שהובא במיוחד מפירנצה ומסביבו צינור מתכת, ממוקם במרכז המסעדה במטבח הפתוח המפיק פיצות ופוקאצ`ות שיגרמו לכם לדבר איטלקית, ואם תבואו עם ילדים יתנו להם מגש פיצה, בצק, ויאללה לעבודה. אלה יוכלו לשחק עם הבצק, להכין לעצמם פיצה או פוקאצ`ה, וגם לטעום אותן כשיצאו מהטאבון, ללא עלות.
השף כהן מציע בסילו מנות איטלקיות עם טוויסט ים תיכוני. אבל אנחנו במדור אלכוהול, ככה שהאוכל הוא רק תירוץ.
אלעד זוהר, צילום: פייסבוק סילו פארק פרס - Silo Restaurant
לסילו הגענו בערב שני, לליין של די ג`יי אלעד זוהר, כן, כן, החזאי, שכבר שנה מגשים את החלום ומתקלט מדי ערב בימי שני. פחדני קורונה שכמונו, שמחנו לגלות שהמרפסת רחבת הידיים גדולה ומרווחת, וגם הבר החיצוני התאים לנו בול, כי אחד החבר`ה לא מפסיק לעשן.
צילום: מור פדידה
המנות באמת אליפות. אני התעלפתי על הקלמארי והארנצ`יני, אבל מה שבאמת חיפשנו זה את הקוקטיילים הידועים לשמצה של המקום. מדובר בקולקציה של קוקטיילים אהובים מכל העולם, עם נגיעות איטלקיות כמובן. ובמחיר של 39 שקלים לקוקטייל, מדובר בעסקה הוגנת לאללה.
צילום: מור פדידה
נדלקתי על קוקטייל "פורטופינו", יעני, הנמל של פינו (כפר דייגים איטלקי), ולא עזבתי את הברמן עד שלא נידב לי את המתכון. אז במיוחד לקוראי SPOT it, קבלו מתכון לאחד הקוקטיילים הכי טעימים שתשתו הקיץ הזה, על בסיס רום וטעמים אקזוטיים נוספים - אננס, קוקוס ונגיעת שמן צ׳ילי.
המרכיבים:
50 מ"ל רום
15 מ"ל מליבו (ליקר קוקוס)
30 מ"ל מיץ אננס
30 מ"ל מיץ תפוזים
15 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל תמצית פסיפלורה (רוטן)
10 מ"ל חלבון טבעי ליצירת קצף יציב
אופן ההכנה:
לשקשק הכל יחד ולזלף את החלבון המוקצף בעדינות מלמעלה. מי שממש רוצה להשקיע מוזמן לקשט עם 3 עלי כותרת של אננס ופלח אננס טרי. ומי שרוצה לתת בעיטה לבלוטות הטעם מוזמן לסגור עם שמן צ׳ילי מלמעלה.
סילו, מתחם לה פארק, פארק פרס, חולון. 03-5733315
שעות פתיחה: א`-ה`: 12:00-23:00. שישי שבת וחג, בראנץ` מהשעה 09:00. שישי מ-08:00
לחגוג כמו מיליונר
בקרוב אפרסם את סקירת היינות לראש השנה, אבל מי שרוצה לחגוג את ראש השנה קצת אחרת, ולהרגיש מינימום בסילבסטר, יכול לעשות את זה עם השמפניות של Moët & Chandon (מואט אה שנדון), Dom Pérignon (דום פריניון) ו-Veuve Clicquot (וו קליקו) שישתלבו מושלם על כל שולחן חג.
חברת האלכוהול IBBLS, יבואנית השמפניות מבית היוקרה הצרפתי Moet Hennessy, מציעה להתחיל את השנה החדשה בסטייל. קבלו שלוש שמפניות נהדרות, לכם נשאר רק לבחור:
באדיבות אתר moet.com
Moët & Chandon (מואט אה שנדון)
אין צורך להכביר מילים על מואט אה שנדון (Moet & Chandon) - בית השמפניה הגדול והמוביל בעולם, שנוסד בשנת 1743 ע"י קלוד מואט (יליד 1683) ותוך זמן קצר הפך למוביל באזור ולמשקה המזוהה עם חצר המלוכה הצרפתית. משפחתו התיישבה באזור שמפיין כבר במאה ה-14. נכדו של קלוד, ז`אן-רמי (Jean-Remy) שהיה ידיד קרוב של נפוליאון, הוא זה שהציג למעשה את השמפניה המפורסמת גם לעולם הרחב ומלבד נפוליאון, גם ריצ`רד וגנר, סקרלט ג`והנסון הטניסאי רוג`ר פדרר וסלבריטאים נוספים מכל העולם אוהבים אותה.
ב-1832 העביר ז`אן-רמי את המושכות לבנו ויקטור ולחתנו פייר-גבריאל שנדו(ן) ומכאן מואט ושנדון. באותה עת רכשה מואט אה שנדון את כרמי המנזר הבנדיקטיני Abbey de Hautvillers, שבו חי דום פריניון, הנזיר העיוור שלו מיוחסת, בטעות, "המצאת השמפניה". ב-1936 אף יצרו אנשי מואט את שמפניית היוקרה המהוללת שלהם, דום פריניון, על-שמו של הנזיר המפורסם.
ב-1971 התמזגה החברה עם בית הקוניאק המהולל הנסי, וב-1987 הפכה רשמית לחברת הענק LVMH, הלוא הם ראשי התיבות של לואי ויטון, מואט והנסי. כן-כן, אותו לואי ויטון מהתיקים.
השמפניה ברוט אימפריאל היא הנמכרת ביותר בעולם: מורכבת מענבי שרדונה, פינו נואר ופינו מנייה היוצרים מבעבע יבש במיוחד, מאוזן ומוקפד, המופק לפי כללי השיטה המסורתית ועובר יישון ארוך של לפחות 24 חודשים על גבי השמרים. מורכבת מלמעלה ממאה יינות שונים, מהם 20% - 30% הם יינות רזרב שנבחרו בקפידה על מנת להעניק בשלות, מורכבות ואחידות המשקפות את שלוש זני הענבים היוצרים את הבלנד הקלאסי והאופייני לשמפניה: ענבי פינו נואר: 30%-40%, ענבי פינו מיוניה: 30%-40%, ענבי שרדונה: 20%-30%.
מחיר: 750 מ"ל, 199 ₪.
באדיבות אתר veuveclicquot.com
Veuve Clicquot (וו קליקו)
סיפורו של בית וו קליקו מתחיל בסוף המאה ה-18, בשנת 1772 עת נוסד כחברה משפחתית לייצור שמפניה על ידי פיליפ קליקו-מוירון, שניהל את החברה לצד בנו הצעיר פרנסואה קליקו.
בשנת 1805, נפל דבר בעולם השמפניה ופרנסואה נפטר.
לאחר מותו החליטה אלמנתו בארב-ניקול פונסרדן (מאדאם קליקו), שהייתה בתו של ראש עיריית ריימז לשעבר, לשנות כיוון מקצועי מתחום הטקסטיל ובגיל 27 היא הפכה לאשת העסקים הראשונה של צרפת לאחר שבחרה לעשות מעשה מאוד לא שגרתי באותם ימים ובאופן מהפכני לתקופה היא המשיכה לנהל את אחד בית השמפניה שהיה אגב מהראשונים להשתמש בענבים אדומים בהכנת יין מבעבע.
פונסרדן, ניהלה את בית השמפניה עד למותה בשיבה טובה בגיל 86 בשנת 1866.
בשנת 1810 שינתה פונסרדן את שמו של בית השמפניה לשם "האלמנה קליקו-פונסרדן", (הקידומת וו=אלמנה בצרפתית) וכך לאורך השנים היא זכתה האלמנה בכינוי "הגברת הראשונה של השמפניה". ולפני שנפנה למשקה, רק נוסיף ונציין כי ההיסטוריה זוקפת לזכותה של קליקו את המצאת השולחן עליו ניקזו את הבקבוקים ממשקעי השמרים, יצירת שמפניית הרוזה הראשונה וכן את כלוב המתכת המפורסם שמחזיק את הפקקים, שעד להמצאתו חמישית מהם היו פשוט מתפוצצים...
וו קליקו יילו לייבל הוא הלב של הבית. מורכב מכ-60 יינות בסיס שונים מהמגוון האיכותי של כרמי הבית: 50-55% פינו נואר לעוצמה, מבנה וסגנון חסר פשרות, 28-33% שרדונה לאלגנטיות ומאפייני פרי מאוזנים, 15-20% פינו מנייה למרקם עגלגל בחלל הפה, 25-35% יינות רזרב (עד גיל 9 שנים) לתוספת מורכבות ומרקם קטיפתי. דוסאז`: 10 גרם סוכר לליטר. יבש במיוחד.
מחיר: 750 מ"ל, 219 ₪.
באדיבות אתר domperignon.com
Dom Pérignon (דום פריניון)
כל בציר של דום פריניון ייחודי ומבטא באופן טהור את איכויות אותה שנה. אך למעשה השנה הראשונה להיווסדו היא החשובה ביותר.
דום פריניון (1638–1715), נזיר בנדיקטיני שחי במנזר במחוז מארן הנמצא בצפון-מזרח צרפת מונה בשנת 1688 לתפקיד מנהל מרתפי היין של המנזר אוטווילייה הסמוך לעיר אפרנה בחבל שמפאן.
פריניון שאף ליצור יין לבן שיהיה צלול ובהיר, ולשם כך בחר בענבי פינו נואר, ענבים אדומים. הוא המציא שיטה של סחיטת ענבים בצורה כזאת שהנוזל לא יספוג את צבע הקליפות האדומות, ומצא דרכים להצללת היינות, שלפני זמנו היו עכורים, כך לדוגמה דום פריניון הוא גילה כי על־ידי ערבוב יינות של מספר כרמים (לפעמים עד שלושים יינות שונים), הוא הצליח להרכיב תערובת משובחת העולה על כל אחד מהיינות המרכיבים אותה.
בנוסף, מצא פריניון דרך לעודד את הנטייה הטבעית של היין לבעבע, ובמקביל גילה גם את הדרך למנוע את אובדן הבעבוע (הגז המתנדף): הוא היה בין הראשונים (1670) שהשתמש בפקקי שעם שהוצמדו לבקבוקי המשקה באמצעות חוטי קנבוס הספוגים בשמן, כדי לשמור על המשקה טרי ומבעבע, וגם השתמש בבקבוקים מזכוכית עבה יותר מאשר היה נהוג בתקופה, ובכך התגבר על הבעיה של נטיית הבקבוקים להתפוצץ.
השמפניות מורכבות מ-17 כרמים בסיווג גראן קרו וכרם אחד היסטורי של המנזר המקורי בהובילר. השילוב בין שרדונה ופינו נואר, שנת הבציר הייחודית והסגנון של דום פריניון יוצרים את אחת השמפניות הנחשקות בעולם.
זמן התיישנות: מינימום 8 שנים. תהליך ארוך במיוחד למרקם קטיפתי ואיזון מופתי, אחת השמפניות הנחשקות בעולם.
מחיר: 750 מ"ל, 900 ₪.
צילום: מי מרקט
בריזר תפוח עד הבית
לכבוד ראש השנה, אתר BLEND מציע מארז חגיגי המותאם במיוחד לאווירת החג. המארז מכיל: 6 בקבוקי בריזר תפוח, שמפניירה ממותגת ומחזיק מפתחות עם פותחן לבקבוקים.
בריזר מהווה אלטרנטיבה מושלמת למשקאות אלכוהוליים אחרים ומותאם במיוחד למי שמעוניין באלכוהול (4.4% אלכוהול) ואוהב טעם מתוק ומרענן.
מחיר: מארז חגיגי - 85 ₪. לחברי מועדון - 65 ₪. שליח עד הבית בעלות של 30 ₪, משלוח חינם ברכישה מעל 200 ₪ (אספקה: 3-5 ימים), באתר
BLEND.
יח"צ מבעבע חדש לשנה חדשה
רשת "בנא משקאות" מציעה לקראת ראש השנה והחגים את "ROSE BORGO SOLE" - יין רוזה מבעבע מתקתק ומעודן עם ניחוחות של מי ורדים.
היין מיוצר ביקב DECORDI האיטלקי, ומתאים בצורה מושלמת לארוחת חג ואירוע חגיגי. הוא בעל מתיקות עדינה, פירותי ומרענן עם אחוזי אלכוהול נמוכים – 5.5%, המבוסס על ענבים ותמציות של מי ורדים. מומלץ להגשה כאפריטיף, לצד מנות קלות או קינוחים, בטמפרטורה של 4-6 מעלות.
מחיר: 59.90 ₪ / מחיר מבצע לשני בקבוקים: 100 ₪.
ערן גולדווסר -יינן יקב יתיר. צילום: יח"צ
יום הולדת שמח!
יקב יתיר חוגג 20 שנות פעילות ופותח את בציר 2020 בהתרגשות אמיתית עם זנים לבנים ואדומים ים תיכוניים חדשים ונטיעה שעושה כבוד למסורת הוותיקה.
במהלך בציר 2020 עובדים הבוצרים באופן אינטנסיבי משעות הלילה המאוחרות ועד לצהריי היום שלמחרת, עד לסוף חודש ספטמבר.
"זוהי תקופה מאתגרת עבורנו אך משמחת באותה המידה כיוון שאנו מממשים הלכה למעשה את הפוטנציאל של הענבים האיכותיים שלנו", מציין ערן גולדווסר - היינן הראשי של יקב יתיר. "השנה אנחנו מתחדשים עם זנים לבנים, גראנש לבן וקלרט, ועם זנים אדומים, קריניאן וסנסו, כולם ים תיכוניים שאמורים לגדול בהצלחה בתנאי היובש והחום שקיימים אצלנו. אנחנו מקווים לייצר מהם יינות רעננים עם חמיצות טבעית ולשלב אותם בבלנדים הקיימים שלנו".
בנוסף, החליטו ביקב לנסות השנה צורת נטיעה חדשה-ותיקה: כרם גביע. בשונה מהשיטה המוכרת שבה הגפן נתמכת בשילוב חוטי ברזל, בכרם גביע הגפן תומכת בעצמה, מה שמאפשר לה לייצר צל עצמי לפירותיה ולמצות את איכות תפוקת הפרי שלה עד תום.
"נטיעת כרם הגביע היא דוגמה לצורה ותיקה שנשכחה ואפשר לומר שבצורה מסוימת היא מזקקת את האני מאמין שלנו: לנטוע זנים המתאימים לאקלים בדגש עם איכות ולא על כמות, לאפשר להם לגדול באופן המיטבי עבורם ולבצור אותם בזמן הנכון ועם הרבה אהבה ושמחה". מסכם גולדווסר.