פתית. יח"צ
פריכיות אורז - פתית
היצרנית: "שני טעמים חדשים הצטרפו למגוון - פתית בציפוי שוקולד חלב ופתית בציפוי שוקולד חלב עם שבבי קרמל מלוח. הפריכיות טמונות באריזות אישיות שנועדו לשמור על טריותן".
מחיר: ₪3.30 ל-25 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "את הפינוק החדש - פריכיות פתית בציפוי שוקולד חלב ושוקולד חלב עם שבבי קרמל מלוח, חילקתי בין שני ילדים. הם חזרו ללימודים כרגיל, וכבר הודו בפנים נפולות שלקראת שעות הצהריים הם שוב רעבים. מכיוון שכך, הענקתי לכל אחד מהם אריזה אישית של פריכיות.
ילד אחד- בן 8, קיבל את הפריכיות בציפוי שוקולד חלב, שכן הודיע מראש שהוא לא ממש אוהב "ערבוב בין מתוק למלוח", מה שהציעו הפריכיות האחרות. אחרי כמה ימים סיפר לי שהטעם היה "אחלה", שהוא נשנש את התכולה בבת אחת והביע צער על העובדה, שקיבל רק בשתי פריכיות. אחיו (11) זכה לקבל את מארז הפריכיות בציפוי שוקולד חלב עם שבבי קרמל מלוח, וסיפר בערך את אותו הסיפור. הוא אף הודיע שישמח לרכוש כמה מארזים שישכנו לבטח בילקוטו.
ואני, המבוגר האחראי, מהי דעתי? ובכן, כל מי שסופר קלוריות בוודאי מכיר את הטעם היבש והמתאמץ של הפריכיות המסורתיות, המשמשות תחליף של עוגייה עסיסית לטבול בקפה, או של לחם שחיתות עם קוטג׳ ועגבנייה. הרבה ניסיונות לקדם את מעמדה של הפריכית להפוך לחטיף שעונה על הקריטריונים של טורטית או אגוזי רוויי סוכר עלו בתוהו, אלא שעכשיו כאמור הגיעה הפריכית שוקולד, המדדה צעדיה להגיע למקום שבו אנשים בהחלט יתענגו עליה.
הטעם, מתברר טעים והמרקם, אותו הדבר, קראנצי פופקורני משהו. אה, ויש גם 97 קלוריות ליחידה, אז אני מניח שאת מי שאינו עושה דיאטה דרסטית (השנויה במחלוקת ללא קשר) זה יכול לעניין, וכך גם את כל הנגמלים מגלוטן".
ציון: 9
צילום: פייסבוק טוסו Tusso
ממתיק סטיביה - Tusso
היצרנית: "סדרת הממתיקים על בסיס צמח הסטיביה מכילה 3 מוצרים, כולם עם רכיבים טבעיים בלבד ואפס קלוריות לשקית. בנוסף, הסדרה היא ללא חומרים משמרים, ממקור טבעי בלבד. במגוון: סטיביה המופק מצמח הסטיביה והצמח האקציה, סטיביה בתוספת וניל וסטיביה במתיקות מעודנת. שקית אחת שווה למתיקות של חצי כפית סוכר".
מחיר 19.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "הממתיק הטבעי נטול הקלוריות (כן, כן, 0 קלוריות), המופק מעלים של שיח הגדל בפרגוואי, ממוקם במקום השני והמכובד בשוק הממתיקים בשקיקים, שוק שמגלגל למעלה מ-400 מיליון דולר (במקום הראשון נמצא הסוכרלוז).
את הממתיקים המופקים מצמח הסטיביה אני מכירה היטב, רובם ככולם לוקים לטעמי בפגם הרסני: טעם לוואי מריר, שאולי בלתי מורגש במינונים נמוכים, אבל הוא די הרסני כשמדובר בכמויות הנדרשות להכנת משקה דיאטטי או לאפיית עוגה למשל.
את Tusso, מותג המתמחה במוצרי מזון ללא סוכר וללא גלוטן ובממתיקים של סטיביה, לא הכרתי קודם לכן. את סדרת הסטיביה של המותג הזה פגשתי לראשונה השבוע ודגמתי במהלך הימים שנקפו את כל שלושת המוצרים. מכל השלושה אהבתי במיוחדת את זה המוצע ב"מתיקות מעודנת", ומשום שזוהי כאמור אינה הפעם הראשונה שאני משתמשת במוצרים המופקים מן הצמח, ועד היום לא נהניתי מהם, כי הם פשוט לא הניבו מספיק מתיקות לטעמי, שהרי החדש של טוסו עבר מבחינתי בדיקה מדוקדקת.
הפעם אני שמחה להודות, שהמוצר הצליח להמתיק את התה האישי שאני לוגמת בערב בכל מזג אוויר. שמחתי גם לגלות שהוא טבעי לגמרי. עם זאת, ולמרות שכתוב כי שקית אחת שלו שווה לחצי כפית סוכר- אודה שהמתיקות לא סיפקה אותי. כמי שאוהבת תה מאד מאד מתוק, השתמשתי בשלוש שקיות וכנראה שהמתיקות מדי מעודנת בשבילי".
ציון: 9
צילום: טוויטר TWIX
חטיף - MARS
היצרנית: "TWIX, החטיף העשוי מביסקוויט פריך ומעליו שכבת קרמל קרמית וכיסוי שוקולד חלב מוצע במהדורת קיץ TWIX Stra, לחוויה מיוחדת כקשית לשתיית קפה".
מחיר: 3.90 ₪ לחטיף (50 גרם), ברשתות השיווק והמזון.
טוויקס, יח"צ
דבר הנסיינית: "את ה-Straw Twix - חטיף השוקולד העשוי מביסקוויט פריך, ומעליו שכבת קרמל קרמית עשירה וכיסוי שוקולד חלב גיליתי במטבח אצל אחי. אספתי אותו לתיקי בציפייה לנשנש אותו מאוחר יותר, אלא שאז שני ילדיי גילו אותו והוא כמעט וגרם למלחמת אחים. שניהם רצו אותו, והייתי צריכה לשכנע אותם שאצליח לבצוע אותו באמצעות סכין חדה לשני חצאים שווים.
או אז, גילינו לשמחתנו, שה-TWIX, הוא בעצם חטיף זוגי! ומה עוד גילינו? שכל חצי מהחטיף הוא גם קשית שאפשר ללגום בעזרתה משקה קר! רעיון מדליק. אבל הרעבים לא רצו ללגום אלא ללעוס, כל ילד קיבל חצי של הממתק ובא לציון גואל. שקט השתרר בחדר, ורק קולות לעיסה שנגמרו מהר מדי, נשמעו בחלל האוויר".
ציון: 10
צ`וקטה. צילום: חגית גורן
וופל - Chocketa
היצרנית: "סטרופוופל (Stroopwafel) – וופל ההולנדי מסורתי המיוצר בהולנד על פי מתכון מסורתי, עשוי שתי שכבות דקיקות ועגולות של וופל וביניהן שכבת קרמל. האריזה מכילה 6 יחידות אישיות".
מחיר: 10.90 ₪, לאריזה (175 גרם), ברשתות השיווק והמזון.
צילום: סטודיו דדלוס
דבר הנסיין: "כיאה לשמו, הסטרופוופל של צ`וקטה מורכב משני ופלים דקים שביניהם שכבת סירופ קרמלית.
המקור של התענוג הזה בעיר גאודה, שם כידוע התחילו לייצר אותו כבר בתחילת המאה ה,19- ולמרות שהכי טעים לאכול אותו בדוכן בשוק, שם הוא מוצע גם בגרסת ענק שהרי גם הגרסה הביתית של צ`וקטה מציעה אופציה נהדרת ומתוקה מארץ השפלה שתהפוך את ארוחת הבוקר שלכם לתענוג קולינרי.
מדובר בממתק אינטראקטיבי שידידתו הטובה ביותר היא כוס קפה והוראות ההפעלה הן פשוטות למדי: פשוט מניחים את הוופל על כוס הקפה המהבילה ומחכים בסבלנות שיתרכך. האדים לא רק מרככים את הוופל, אלא גם ממיסים את הסירופ הקרמל מתוק שבתוכו, ואין אושר גדול יותר מלראות אותו נמתח כשבוצעים ממנו חתיכה.
עכשיו רק נותר לי לשלוף מהויטרינה במטבח את ספלי הדלפט המרהיבים העשויים מפורצלן בצבעי הכחול־לבן, ולטבול בהם את הסטרופוופל המשובחות ולהיסחף בימי קורונה העגומים באסקפיזם חיוני אל הולנד הרחוקה...".
ציון: 10
אסם, יח"צ
פופוקורן - אסם
היצרנית: "הפופקו החדש הוא מוצר "תווית נקייה" ומכיל 3 רכיבים בלבד: גרעיני תירס, שמן ומלח ים. המוצר מוצע באריזה בודדת במשקל 60 גרם או במארז של 8 שקיות אישיות המכילות 20 גרם כל אחת – 95 קלוריות בלבד לשקית".
מחיר: 4.90 ₪ ל-60 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "כמי שלא מכינה פופקורן במיקרו כי אין לי מיקרו, אני מחליטה מדי כמה לילות, להכין פופקורן מגרעינים. הסיר המיועד לכך נשלף ממקומו, מעט שמן, ואז מתחיל תהליך מייגע של החזקת המכסה בתוך כדי ערבוב וטלטול הסיר. ברגע מסוים נדמה לי שקולות הפיצוח הערבים לאוזן הסתיימו, וכמו תמיד מתגלה שרוב הגרעינים נשארו בתוליים ויש מעט פרחי פופקורן הראויים לאכילה.
אני יודעת שיש מומחים שצוחקים עלי כבר עכשיו, כי להם זה תמיד מצליח. לא לי. לכן, רבה הייתה שמחתי לגלות שאסם השיקה לראשונה מוצר שקראה לו בשם החיבה "פופקו".
מדובר בשקית פופקורן עם מלח ים המכיל 3 רכיבים בלבד: גרעיני תירס, שמן ומלח ים. מה צריך יותר מלשבת על הספה לעת ערב, ולצפות בסדרת טלוויזיה מותחת, כשביד פתוחה שקית הממתינה לנשנוש. שקית פופקו שוקלת 20 גרם ומכילה 95 קלוריות בלבד. זו היא הפעם הראשונה בה חטיף מלוח נמכר באריזה מדודה, אומרים באסם, שם דואגים לנו שנהנה ולא נשמין. בהחלט משמח אותי שיש מוצר כזה".
ציון: 10
זיתא. צילום: אפרת ליכטנשטט
שמן זית - זיתא
היצרנית: "שמן זית מזן קורינייקי, בעל פרופיל טעם פירותי, עם ארומה וטעמים של עלים ירוקים ומרירות וחריפות עדינים. קורינייקי הוא זן חדש יחסית בישראל, מקורו ביוון והוא מהווה כיום כ-50% מגידול הזיתים ביוון. כמו יתר שמני הזית של המותג, גם שמן קורינייקי משווק בבקבוק כהה לשמירה על איכות וטריות ועם הפיה ייחודית למזיגה מדודה ונוחה".
מחיר: 39 ₪ ל- 750 מ"ל, ברשתות השיווק והמזון.
זיתא, יח"צ
דבר הנסיין: "הבקבוק בו טמון השמן מעוטר בחזיתו במדבקה בעיצוב יווני מובהק בצבעי כחול ולבן. הצבע הכחול מסמל את הים, והשמיים ואילו הצבע הלבן מסמל את הטוהר של לוחמי החירות היוונים, כך שהבקבוק מקבל נוכחות מרשימה על השיש או על השולחן.
אבל לא רק המעטפת מרשימה גם הבפנוכו משובח.
מדובר בשמן זית מזן קורינייקי, שמקורו ביוון, שם הוא אגב נפוץ מאד וצבעו לרוב ירוק ופירותי מאוד עם טעמים עשבוניים. במקרה הנוכחי לקורינייקי של זיתא מרירות וחריפות ברמה בינונית. השמן הלך נהדר עם גבינות צאן בחג השבועות לצד סלט ירוק תרד ומנגולד ונדמה שהוא מומלץ בהחלט למי שמחפש שמן מעניין ומיוחד".
ציון: 10 +