יח"צ
במרכזו של הסרט החדש לילדים "ויק ההורס", מבית סרטי פילמהאוס ניצבת כהשראה מההיסטוריה והמיתולוגיה דמותם של הוויקינגים, אותם פושטים נורדים שסיפורם הופיע לראשונה באֶפּוֹס גרמני מן המאה ה–13 שאבד ונתגלה מחדש במאה ה–17.
אלא בניגוד לתרבות הפופולרית שהתרגלה לראות בשבט הוויקינגים הידוע לשמצה, אנשים פראים בורים, מלוכלכים ואחוזי אמוק שפושטים על חופים תמימים כשהם בוזזים, שורפים, וטובחים בבני אדם ובעלי חיים כאחד, שהרי הפעם נחשפים הילדים לשבט חביב למדי המורכב רובו ככולו מג’נטלמנים הרפתקנים, יורדי ים נועזים ומגלי ארצות אמיצים.
יח"צ במרכז העלילה של הסרט החביב סיפורו של ויקינגי צעיר, הנראה חלש וקטן מכפי גילו אך עמוק בראשו המחשבות משתוללות, הוא מדמיין הפלגות עם אביו, המנהיג את שבט הויקינגים, חולם על מסעות בים ומלחמות עם פיראטים.
אלא שלדאבון ליבו אביו מאמץ לחיקו בחור בוגר יותר, וויק, חדור מוטיבציה להוכיח את עצמו. הוא מגלה את חרב הקסמים של לוקי אשר הופכת כל דבר לזהב, זה כמובן נשמע נפלא עד שגם אימו הופכת לפסל זהב דומם.
בלית ברירה יוצאים הוויקינגים במסע לאסגרד - עיר האלים, כדי להרוס את החרב ולשחרר את האם מהכישוף המוזהב שלה ותוך כדי מסע מגלה מנהיג השבט שבנו הצעיר הרבה יותר חכם ממה שחשב.
שם בעיר האלים הם פוגשים כמובן את ת’ור - אל הרעם, הברק, והגשם, שעל שמו אגב קרוי היום החמישי, Thursday, כמו גם את אודין - אבי האלים, אל החכמה, ההשראה, השירה והמלחמה שהיום הרביעי - Wednesday בשפות הסקנדיביות קיבל את שמו כהוקרה לו וגם את בנו לוקי - אחיו החורג והמרושע של גיבור-העל ת`ור, שהוגלה לעולם התחתון ובראשו תכנית קדחתנית לכבוש את הממלכה ולהשליט בה שלטון אופל.
לא אקלקל לכם את הסוף, אך אציין כי הסרט מרתק, הילדים נהנו בו מאד ויש בו כמתבקש מדמותם של הלוחמים הנורדים אקשן ודרמה ויחסי הורים-ילדים.
בנוסף, איני מתעלמת לרגע מהמסרים החשובים הטמונים בסרט, אב שמגלה פתאום שבנו הוא הרבה יותר ממה שהוא ייחס לו, אישה שגילתה עולם שנסתר ממנה עד כה, אומץ, חמלה ועוד ועוד. אין ספק שהמוח של התסריטאים עבד הפעם שעות נוספות.
יח"צ עם זאת, כהורה, מצער בעייני השימוש בשפה קלוקלת. אין ספק שכל ילד וילדה באולם הכירו את המילה "טיפש", למשל, אך כשגיבור (שהוא בעצמו ילד) משתמש בה זה מעניק לגיטימציה לצופים הצעירים להשתמש בה ואז הורה שמבקש תדיר לא לדבר "לא יפה" הופך ללא רלוונטי.
זה קורה כמובן בלא מעט סרטים ואני באמת לא מבינה איך זה תורם לסרט? דיברתם כבר על העצמה? שאפו, למה זה צריך לבוא על חשבון מישהו אחר ולא לצידו?