צילום: יונתן בן חיים
"בסינמה סיטי בנתניה?? לא, את בטח עובדת עלי אמרה המילפית לידי והמשיכה לקטר.
אני המשכתי לשכנע עד שהגענו למקום בערב שני, בידיעה שלא עמוס ובשעה שרוב ההורים בשלהי ארוחת ערב והצעירים עוד לא סיימו לעבוד, שלא לדבר על מי שעוד תקועים עמוק באימון בחדר הכושר.
נכנסות לסינמה סיטי וישר פלאשבק לסרט, פופקורן, "אמא יש לי פיפי", לאאאאא!!! מה כבר ביקשתי? רציתי רק ליהנות, ולזכות בקצת שקט בפאב!
נכנסנו מהר לפני שהשגרה תשאף אותנו וברגע אחד הרגשנו בעולם אחר, ממד חדש.
צילום: יונתן בן חיים
הפאב האירי, אוסקר ווילד מתאפיין בבר עשיר הכולל למעלה מ-140 סוגי וויסקי ורובם הם סינגל מאלט בלעדיים, יותר מ-60 בירות מהבקבוק, 25 סוגי בירות מהחבית ומבחר סוגים של קוניאק משובח.
כבר בכניסה קידמה את פנינו שורת ברזים מרשימה של בירות מהחבית (כן, מהחבית), הברזים מצופים בזהב, רק מחכים להימזג עבורכם. ומדוע אני מתעכבת על זה? ובכן, מבחינתי, בירה ללא אלכוהול היישר מהחבית, המוגשת בפאב, מעידה על צביונה של תרבות בירה אחראית ולא כזו שרק מקדשת אלכוהול.
צילום: יונתן בן חיים
בפנים יותר, בפינת העישון, מצאנו שולחנות שהם למעשה חביות בירה ענקיות ובחוץ בעוד מתחם קטן למי שהאפל האירי החם פחות מתאים לו והוא דָּבֵק, תרתי משמע, בבריזה של אוגוסט מצאנו עוד כמה.
המקום, כמו שני הסניפים הקודמים (חולון, ופתח -תקווה), מעוצב בפרטי אספנות יפהפיים שהובאו ארצה במיוחד, לא פחות מאירלנד, בהשראתו של הסופר והמחזאי האירי אוסקר ווילד, החל בויטראז`ים שעוצבו ע״י ז`יל פלורנט - אמן הויטראז`ים הבלגי הנודע, דרך שנדלירים שעוצבו במיוחד וכלה בפרטי ריהוט שתוכננו בקפידה ובמאות תמונות המקשטות את קירות הפאב. מדהים!
צילום: יונתן בן חיים
אז התיישבנו מאושרות, בתוך אווירת האיריות והצצנו בתפריט, ואיזה דברים שיש שם, אנחנו הלכנו על מנות פתיחה, מה שהתאים לנו מאוד עם הבירה קסטין רוז` שהזמנו, עם 6% אלכוהול שעושה יופי את העבודה.
פתחנו בפוטטוס מתובלים (35 ₪) למות, והמשכנו בחציל בלאדי שרוף, שמוגש בתוספת רצועות אנטריקוט ובצל מטוגן (52 ₪). זה היה קצת דחוס אבל נמרח יופי על לחם הבית (22 ₪), והנאצ`וס (36 ₪). המילפית מצידה, לא וויתרה על העראייס - אותה פיתה מלאה בבשר בקר עסיסי על הגריל, המוגשת עם סלסת פיקו דה גאיו, טחינה, איולי קארי וסחוג אדום, פייר? היא התענגה על כל ביס, כולל ייסורי מצפון קלוריים.
לצד אלה התענגנו על MIX זיתים (12 ₪) וירקות חתוכים (38 ₪) כדי שיהיה גם משהו עם סיבים תזונתיים בשביל הבוקר למחרת...
צילום: יונתן בן חיים
אבל יש לאוסקר ווילד עוד כ"כ הרבה דליקטסים, למשל: קרפצ’יו סינטה בשמן שום קונפי, עגבניות שרי צלויות, סלטון אורוגולה ובלסמי (42 ₪), וגם ארטישוק סלט ושקדים קלויים, על מצע לבבות חסה, זוקיני, אפונת גינה וצנונית עם ויניגרט נענע (45 ₪) עם תוספת פרגית במרינדה אירית (13 ₪), או בייבי המבורגר כפול העשוי מבשר בקר משובח, ומוגש עם צ’יפס (56 ₪).
ולמרות שבאירלנד עסקינן, אנחנו הלכנו על בורגר מקסיקני (220 גרם בקר) המוצע עם גווקאמולי, חלפיניו וסלסת פיקו דה גאיו, המוגש אף הוא עם צ׳יפס (68 ₪).
צילום: יונתן בן חיים
לחובבי הקולינריה האירית אני ממליצה מאד שלא לפסוח על הנקניקיות האיריות המוגשות עם תפוחי אדמה ובצל מטוגן (59 ₪). מתברר, שמה שהאירי שלנו דוחף לנקניקיות שלו אינו דומה כלל לאותם צינורות תעשייתיים שאנשים כמוני וכמוכם מכינים לילדים שלהם בבית וחושבים שזה בסדר וטעימה מהמשובחת הזאת תעיד יותר מכל עד כמה רחוקה הרצינית והמושקעת האמורה מאחיותיה התעשייתיות.
בפאב אגב, מונהג Happy Hour מדי יום בין השעות 17:00-19:00 כולל שישי שבת. 1+1 על כל תפריט האלכוהול (לא חייבים לקחת את אותו סוג אלכוהול) וההמלצה שלי, היא להציץ בתפריט האלכוהול לפני שאתם מגיעים לאוסקר ווילד - זה יחסוך לכם את ההתלבטות במקום.
אז איך אסכם את הערב הזה? את המקום הזה, שעם הזמן התמלא באנשים שנראו כמו מחפשים לברוח מישראל, מהחום של אוגוסט? ובכן, נדמה כי הפאב האירי הזה הוא למעשה בדיוק ההפך מפאב שכונתי, הכל שם מתוקתק ומוקפד, ובמילים אחרת מומלץ ביותר לקפוץ לאירי, ולנוח קמעה במקום האפל הזה, מקום קצת אחר וטעים ביותר!
אוסר וויילד - פאב אירי. המחקר 3, מתחם סינמה סיטי, נתניה