כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
טבעי שתיכנסו: סופרמרקט טבעוני ראשון נפתח בתל אביב
מזה כחודש ימים שפועל מלב שוק הכרמל "הגל הירוק" - סופרמרקט טבעוני ראשון המציע 100 מ"ר של מוצרים שמקורם אינו מן החי
■
במגוון: תחליפי גבינות ובשר, מוצרי סופר פוד, גלידות, מאפים ובקטנה אפילו מוצרי קוסמטיקה
■
החזון: רשת קמעונאית בפריסה ארצית שתציע מוצרים במחירים הוגנים ותהווה "בית בטוח" לקהילה הטבעונית
■
היינו שם.
קובי טיריפינטו
04/08/2017
צילום: ליגרף עצובים
אי-אפשר להתכחש לאווירת הטבעונות האופפת אותנו מכל כיוון, אם הצלחתם להעביר את השנה האחרונה מבלי שאף אחד מחוג מכריכם הפך לטבעוני, אתם שייכים ליחידי סגולה. זה החל ממיזם "יום שני ללא בשר" שהובילה מיקי חיימוביץ` דרך ארון הבגדים וקופסאות הנעליים המציעים לפתע "אופנה טבעונית" ואפילו הצבא כבר מספק מגפיים שאינם עשויים מעור וסכום קטן של דמי כיס בשביל שחיילים טבעוניים יוכלו לקנות לעצמם חלופות למזון שמוגש בחדרי האוכל הצבאיים. למעשה, הטבעוניים שבינינו מעולם לא נהנו ממבחר רב יותר של מזון במסעדות ובחנויות, כשבזו אחר זו מצרפות מנות רלוונטיות לתפריט.
רדיקלים טבעונים מנצלים את הרשת המקוונת לוויכוחים סוערים המקדשים מגמות צריכה ופילוסופיות חיים שלא נוגעים רק לקיבה שלנו אלא גם לתחומים נוספים - חברתיים, צרכניים, כלכליים, וכן אפילו פוליטיים, והם מחזרים אחר "מומרים" לאמונתם באמצעות ההשוואה בין אכילת בשר ל"שואה" של בעלי חיים.
כידוע, הטבעונים אינם מעוניינים לקחת שום דבר מממלכת החי. מסיבה זו, הם לא אוכלים בשר (גם דגים) לא שותים חלב, לא אוכלים גבינה וגם ביצים הן מחוץ לתפריט. טבעוני אמיתי ישתדל גם שלא ללבוש עור, וגם לא צמר, משי או קשקשים. הם מבקשים שלא להיות שותפים להרג או לניצול של חיות בכל דרך, כשהבולטת ביותר היא כאמור תעשיית המזון.
לא ברור עדיין אם המגמה הטבעונית ניזונה מתקשורת אוהדת במיוחד או שבאמת המספרים בשטח הם אלה שקובעים (סקרים מדברים על 5% טבעונים בישראל), מה שבטוח שישראלים רבים אינם נותרים אדישים להלך הרוח הזה וכך נוצרות הזדמנויות לבעלי עסקים ליצור בידול לעסק שלהם ולייצג קול אישי חזק שקל לרבים להתחבר אליו.
לאחרונה, נפתחה חנות למזון טבעוני בלבד,
"הגל הירוק" שמה,
הצפויה לדברי היזמים להפוך לרשת קמעונאית ארצית ראשונה בנישת המזון הטבעוני. החנות שהושקה בהשקעה התחלתית של יותר מחצי מיליון שקל, ממוקמת בלב שוק הכרמל, בתל אביב ומשתרעת על פני כ־100 מ"ר בהם כ-4,000 מוצרים טבעוניים: תחליפי גבינות, תחליפי בשר - מעשה ידיהם של הכושים העבריים מדימונה, דגנים וקטניות (מעדשים, דרך אפונה ועד אורז שחור), רטבים (אפילו טבסקו במחיר פצצה!), שימורים, תבלינים, מוצרי `סופר פוד` ובהם מגוון אצות, שעועית אזוקי, אסאי קפוא וכן מגוון תחליפים כמו מוצרי סויה, טופו וסייטן, לצד שתייה קלה, ממרחים שונים וגלידות (למשל, גלידת חלב הקוקוס הטבעית של Ilo). כמו כן מתכוונים קברניטי המקום להציע בקרוב גם שלל מוצרי קוסמטיקה ללא מרכיבים מן החי, כרגע ניצבת לה במרכז החנות ויטרינת תמרוקים צנועה הכוללת את תכשירי המותג המקומי אננדה וזו כך מבטיחים רק יריית הפתיחה...
על פי הצהרות מקימיו, הסופרמרקט נועד להוות "בית בטוח", לטבעונים שחפצים להיות רגועים ובטוחים כי המוצר שרכשו אינו מכיל מרכיבים מן החי וזאת מבלי להתעכב ולבדוק כל מוצר ומוצר בסל הקנייה שלהם. בנוסף מקווים יזמיה של החנות לפנות לכאלה שאינם מעוניינים לכתת את רגליהם בין כמה בתי עסק שונים כדי למצוא את מבוקשם. ב"הגל הירוק" כל המוצרים הטבעוניים מוצעים תחת קורת גג אחת וזה אמור להקל על תהליך הקנייה. בעלי החנות מאמינים שלא רק קהל טבעוני יפקוד אותה, אלא גם כזה התר אחר קולינריה איכותית ובריאה יותר.
אילון זקצר ורפאל אברהם יזמי הגל הירוק. צילום: ליגרף עיצובים
את החנות הקימו זוג היזמים אילון זקצר (47) ורפאל אברהם (50) שקיבלו השראתם מרשת הסופרמרקטים הטבעונית הגרמנית Veganz, המחזיקה בסניפים בברלין, בפרנקפורט ובהמבורג. זקצר הוא יבואן ומפיץ של מוצרי מזון לשוק המוסדי ואברהם היה מנהל הסניף הראשון של רשת חנויות המזון "מזרח ומערב".
לפני כ-8 חודשים חולל אברהם שינוי מהותי בחייו כשהוא ובני ביתו הצטרפו לצבא הטבעונות. "פתחנו את ארונות המטבח וזרקנו את כל האוכל התעשייתי", הוא מספר לי. "ההבנה שיש היום חלופות בריאות יותר וטעימות לא פחות היא שעמדה לנגד עינינו כהורים". אברהם כאמור הוא טירון ירוק (תרתי!) במגמה הטבעונית אולם ההחלטה לצאת למיזם העסקי האמור מעידה בבירור כי תפישתו מאד נְהִירָה. "הטבעונות נתפשת כשיטת תזונה יקרה, בעיקר כי המתחרים מתייחסים ללקוחות הטבעונים כאל קהל שבוי, ומתח הרווחים במוצרים רבים גדול משמעותית מהמקובל בקמעונות" הוא אומר. אי לכך גם גישת הסחר ההוגן בחנות באה לידי ביטוי במחירים הוגנים ובמערכת יחסים עם ספקים ויצרנים טבעוניים שמקבלים שטחי פלנוגרמה (שטח מדף) נרחבים במדפיה. "מדובר בבית בטוח לקהילה, במחירים הוגנים. אנחנו רוצים להנגיש את המוצרים לכל מי שהתקשה עד כה למצוא אותם, ונעשה זאת תוך התחשבות בארנק של הלקוח".
עוד חשוב לאברהם להדגיש כי לפני הכנסת כל מוצר לחנות מתבצע תהליך טעימה הכולל גם שימוש במוצר בבישול, על מנת לוודא את טיבו ולהכין הנחיות בישול מבוססות ניסיון ולא תיאורטיות וכי כל מוצר ומוצר עובר בדיקה קפדנית של אחראית מזון שתפקידה לוודא שהוא עומד בסטנדרטים הרלוונטיים להיקרא "מוצר טבעוני".
בנוסף, מספר אברהם כי הוא ושותפו שוקדים כבר בימים אלו על השקתו של פרייבט לייבל בתחום המזון שייוצר על ידי קהילת העבריים מדימונה ואמור להוות חלופה איכותית וזולה למוצרי ייבוא שונים מהנישה הטבעונית. בתפריט: גלידות (חלק ללא סוכר), מאפים ופשטידות, מוצרי טופו ואפילו פסטרמה טבעונית. יאמי!
"הגל הירוק"
- סופר טבעוני
רחוב הכרמל 50, תל אביב. א-ה 09:00-20:00 , ו-09:00-16:00.
* הכותב היה אורח "הגל הירוק"
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
ארבעה ספרים מומלצים שיעזרו לעבור את סופהשבוע בכיף
קוד מוצר:
09/04/2021
יעל בס חן
פרטים נוספים
ארבעה ספרים מומלצים שיעזרו לעבור את סופהשבוע בכיף
קוד מוצר:
16/04/2021
יעל בס חן
פרטים נוספים
ארבעה ספרים מומלצים שיעזרו לעבור את סופהשבוע בכיף
קוד מוצר:
23/04/2021
יעל בס חן
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר