יח"צ. צילום: אליה מלניקוב
פורטר האוס שבנוף הגליל היא מסעדת בשרים חדשה בבעלות רשת חינאווי Wine & More.
המסעדה, בניצוחו של השף דוד אלמקיאס ("דוד ויוסף דאונטון") שוכנת בלב מתחם קולינרי ייחודי שהקימה לאחרונה הרשת בנצרת עילית המתהדרת בשנים האחרונות בשם "נוף הגליל".
במתחם המדובר פועלת חנות יין ומשקאות אלכוהוליים לצד חדר ליישון יינות, קצביית פרימיום הכוללת מעדנייה וחדר ליישון בשרים, ויש אפילו חדר ייעודיי למעשני סיגרים.
הקונספט שנבחר: מסעדת בשרים יוקרתית, משהו שבין סטייק האוס קלאסי למטבח ים תיכוני עם השפעה ערבית, כמתבקש ממסעדה בה מעורבת משפחת חינאווי.
"חינאווי wine & more", היא רשת שנוסדה בשנות הארבעים של המאה הקודמת על ידי קארים חינאווי. במרוצת השנים עבר העסק לאחיו הצעיר ג`ורג` חינאווי.
בשנת 1986 ולאחר שג`ורג הלך לעולמו בטרם עת, נכנסה לעסק רעייתו רוז`ט, ובהמשך הצטרפו אליה שלושת ילדיה: אנדרי, ואסים ותאופיק שהרחיבו את העסק והפכו אותו לרשת משגשגת השואבת השראתה מבווריג` אנד מור האמריקאית.
יח"צ. צילום: אליה מלניקוב רשת "חינאווי wine & more" שגם אוחזת בבעלות חברת "אנוטקה" המייבאת משקאות חריפים מרחבי תבל, מונה היום עשרה סניפים.
המנות בפורטר האוס מבוססות על בשרים שמגיעים היישר מהקצבייה שבמתחם, רובם מיושנים עד 120 יום. גם את היינות שמלווים את המנות ניתן כאמור לבחור מההיצע הרחב שמוצג בחנות, כך שמדובר בשיתוף פעולה של כלל הגורמים במתחם.
המנות הראשונות בתפריט מתמקדות בבשרים עם אפשרויות כמו טרטר ואגיו (79 שקל), פיקניה על גחלים ( 79 שקל), נקניקיית מרגז וכרוב צלוי בפחם (68 שקל) וסיגר גבינות בשילוב קרפצ`ו בקר (64 שקל).
יח"צ. צילום: אליה מלניקוב בין העיקריות תוכלו למצוא פה פילה בקר בציר בקר ויין אדום לצד תפוחי אדמה (129 שקל), המבורגר ואגיו ( 89 שקל), T BONE טלה על הגריל ( 99 שקל), אנטריקוט ואגיו 300 גרם ( 210 שקל), אנטריקוט בלאק אנגוס 300 גרם (139 שקל) ושלל נתחים נוספים על העצם כמו פריים ריב, פורטר האוס, טומהוק ועוד.
כשהמלצרית האדיבה הגישה אל השולחן את סטייק האנטריקוט הלב שלי פשוט צנח מהתרגשות. החיתוך שלו היה מושלם, כזה שהעצם נוכחת אך משלימה את הנתח, מראה מרשים למדי כשאנטריקוט עצמו היה פשוט יוצא מהכלל.
יח"צ. צילום: אליה מלניקוב
בניגוד ללא מעט מסעדות בשרים אחרות, בפורטר האוס מקפידים מאד על יישון הבשר ולא מיישנים אותו עד שהוא הופך לסמרטוט. אי לכך, הנתח המתואר לעיל היה מוצק, בשרי, שופע טעמי בשר נהדרים ובכלל, סטייק נדיר באיכותו.
גם מנות הבשר האחרות שהוגשו כמו גם התוספות לצידן ראויות לשבח וניכר כי אלמקיאס עמל על יצירת חוויה קולינרית מדוקדקת.
רוב התפריט שרקח מושתת על טעמים מוכרים, עם אינטרפרטציה ופלייטינג שונים, ואין ספק כי קיומה של קצביית הפרימיום במתחם ותחת אותה הבעלות, מאפשרת לו להגיש את הבשר הטרי והאיכותי ביותר וזהו פרמטר חשוב שאינו נפוץ במחוזותינו ויתרון אדיר לכל חובבי הבשר.
יח"צ. צילום: אליה מלניקוב לקינוח מגישים פה מילפיי מסקרפונה ברוטב קרמל (44 שקל), עוגת גבינה אוראו (44 שקל) ונמסיס שוקולד דחוס ומענג (44 שקל).
ואם נסכם, שהרי מלבד הסטייק יוצא מהכלל על העצם, תוכלו להתענג פה בפורטר האוס ממנות בשר משובחות, רובן ככולן נדיבות ומְצוּלְחָתוֹת היטב. במילים אחרות זוהי מסעדת בשרים נדיבה ונהדרת, דיירת חדשה ביישוב הצפוני ששווה לכם להכיר. ברוכים הבאים!
פורטר האוס, שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל. 077-5003626
תמונות נוספות ממתחם חינאווי Wine & More
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית