צילום: פייסבוק
מסעדת הצדף, שהוקמה בראשון לציון כבר לפני כשני עשורים (2002) על ידי שף – דוד אביטל – מתהדרת בחלל אירוח שעוצב בסגנון ניו יורקי-אפלולי ובנוסף תמצאו בה חדר פרטי רחב ממדים המיועד לאירועים פרטיים. כצפוי, הצדף מתנהלת כמו מסעדת דגים בז׳אנר שבו מעמיסים לכם את השולחן במבחר סלטים במתכונת ריפייל וללא הגבלה, אך בניגוד לתפישה הרווחת במסעדות שכאלה, המציעות בדרך כלל עסקאות של כמות על חשבון האיכות - שהרי בצדף תקבלו תמורה מלאה לכספכם - בדמות: מנות גדולות ונדיבות, תחושת שפע וחשוב לא פחות מיקוד, איכות ושירות מקצועי, יעיל, מהיר ואישי התורמים לחוויה קולינרית ייחודית ובלתי נשכחת...
אל המסעדה הגענו ביום חול בשעת ערב מוקדמת. מול מבנה המסעדה מצאנו חנייה (חינם) בשפע, כבר התחלה טובה.
מבט ראשון במסעדה חשף עיצוב מיושן, כבד ואפלולי משהו והצצה אל התפריט מרובה המנות הבהירה כי הוא מתוכנן כך שגם חובבי הדגים ומאכלי הים וגם הקרניבורים ימצאו בצדף את עצמם (בין המנות הבולטות: דניס, לברק, סלמון, פורל, בורי וגם לוקוס, לצד סרטנים כחולים, קלמארי, מנות שונות של שרימפס ברטבים שונים, קבב, צלעות טלה, נתח קצבים, פילה ונתחי אנטרקוט).
צילום: פייסבוק
בצדף נפתחת הארוחה עם ״פתיחת שולחן״ (מי שלא מזמין מנה עיקרית ישלם עבור הסלטים 50 שקלים) הכוללת כמקובל מגוון צלוחיות סלטים: סלט תפ"א, סלסה עגבניות, סלט ביצים, סלק, חצילים במיונז, גזר, כרובית, צזיקי, איקרה ועוד). הסלטים רובם ככולם בנאליים אך משובחים. הם מוגשים כאמור ללא הגבלה ויאמר לזכות המלצרים כי במהלך הערב כולו הם דאגו למילוי חוזר. אם לשפוט על פי התרוקנות הצלוחיות בשולחננו שהרי, הסלסה, הטחינה וסלט הביצים - היו כוכבי הערב, אלה אזלו (ויותר מפעם אחת) - וזוהי אולי ההוכחה שהם באמת היו נהדרים! עם זאת מפתיע כי בצדף נוהגים לגבות כ-5 שקלים לסועד בעבור מנת לחם (דגנים), ולטעמנו מדובר בחיוב מעט מוזר ומפתיע. איך לשיטת קברניטי המקום אמור הסועד להתמודד עם רוטב הסלסה והטחינה למשל? עם כפית?!
סרדינים מחותנים במילוי מרוקאי מסורתי
לצד הסלטים הוגשו אל השולחן שתי מנות ראשונות: "מז`ואז`ין" (נשואים במרוקאית) - סרדינים מחותנים במילוי מסורתי הכולל תערובת של כוסברה, שום, פלפל חריף, אריסה ולימון כבוש וקרפצ`ו דניס. מנת המז`ואז`ין - מורכבת מזוגות של סרדינים, המנוקים מהאידרה המרכזית וצמודים האחד לשני, מקומחים קלות ומטוגנים משני הצדדים במעטפת פריכה באופן שהדג עצמו אמנם מבושל אך הוא נשאר עסיסי (48 שקל). המעטפת של הנשואים קרנצ`ית, החריפות במקומה, טעם המילוי מורגש, החמיצות מושלמת והסרדינים עצמם התבררו חרף טיגונם בשמן כפריכים להפליא.
קרפצ`ו צ`יפּ`רָה (דניס)
המנה השנייה שנדגמה, קרפצ`ו צ`יפּ`רָה (54 שקל) - זו, מורכבת מנתחי פילה דֶניס המוגשים בתחמיץ הדרים ויוגורט. הדניס הכה פופולארי כיום במסעדות אמנם מגיע מכלובי גידול ימיים ועדיין, ולמרות שמקורו אינו מרשתות הדייגים, בשרו לבן וטעמו עדין וטוב.
בהתאמה לראשונות, גם העיקריות של הצדף הצטיינו ברמתן. הפואה גרה בקלבדוס (160 שקל) היה פנטסטי, חמאתי ונודף טריות. פעם, לפני שנהייה אופנתי לאכול כבד אווז, צריך היה להרחיק עד צרפת כדי ליהנות ממנה שכזו, או להגיע ליודעי דבר ומומחים לבישול צרפתי שיודעים לטפל במנה מורכבת כל כך, היום אפשר פשוט לעצור במערב ראשון לציון ולהתענג על מנה יפהפייה ונדיבה של כבד אווז העשוי לעילא. אגב יצוין לשבח גם רוטב ליקר הקלבדוס (ברנדי תפוחים) העשיר והסמיך שהקיף את הכבד והיה מתקתק באופן ממכר.
צילום: פייסבוק
מנה מוצלחת נוספת היא הדניס השלם הצלוי על הגריל (115 שקל). זו, הציגה צלייה מדויקת ואחידה - פנים הדג בשרני ורך ואילו המעטפת החיצונית פריכה וקריספית כמתבקש ממסעדת דגים.
בשורה התחתונה: אם הצדף שרדה בנוף הישראלי כבר 16 שנים, כנראה שיש לכך מספיק סיבות מוצדקות! השירות בה יעיל, אדיב, מפנק ונדיב, המנות העיקריות מגוונות, פוטוגניות ואיכותיות (במידה ונשאר להן מקום לאחר זלילת הסלטים הטעימים) הקינוחים מרהיבים לעין ומספקים לבטן (במידה ונשאר להם מקום לאחר העיקריות).
הצדף, שדרות משה דיין פינת יוסף ספיר 2, ראשון לציון, 03-9627111.