מפנים זרקור לעולם הלייף-סטייל
  • כללי
    • סוסיתא
    • גאדג'טים
    • נדל"ן
    • 101 מיסטיקנים ישראליים
    • כל הנשמה
    • הזמן הורוד
    • פאשן ניוז
    • הדודל של גוגל
    • משפטפטת
    • U N A C T I N G
    • סיפור מצולם
  • לו ולה
    • מטופחת
    • סלון יופי
    • כללי נשים
    • פאשניסטה
    • פאשניסט
    • ברבריה
    • מטרוסקסואל
  • קולינריה
    • מבזק קולינרי
    • זוללים
    • אוכלים בחוץ
    • ספר מתכונים
  • תרבות
    • כללי תרבות
    • על הבמות
    • על המסך
    • הספרנית
  • עיצוב
    • בדק בית
    • הום סטיילינג
    • גינה לי
  • בריאות
    • מעבר לדלפק
    • עושים כושר
    • ביקור רופא
  • חוג הסילון
  • נופש ותיירות
    • נשארים בארץ
    • יוצאים לחו"ל
  • ילדים
    • כללי ילדים
    • המשחקייה
    • ילדודס
    • ג'ימבורי

קולינריה

  • מבזק קולינרי
  • זוללים
  • אוכלים בחוץ
  • ספר מתכונים
רוצה לספר לנו על משהו? יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם? מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
loading

"דייה דה לוס מוארטוס": לחגוג עם המתים

ברוח "יום המתים" המקסיקני, יחגגו במקסיקנה שרונה מרקט, בתל אביב יומיים של פיאסטה הכוללים ספיישלים מיוחדים לחג, איפור יום המתים על חשבון הבית, סדנת בישול מקסיקני וסדנת טקילות ומרגריטות, בחינם ■ ואם בחג המקסיקני עסקינן, אז יש לנו גם מתכון טעים בשבילכם.
רון ברגר
31/10/2018
pexelsהחגיגות במקסיקו. צילום: pexels 
 
"יום המתים" (Día de Muertos) הוא הוא חג מקסיקני המוקדש לזכרם של אבות המשפחה שהלכו לעולמם ואחת מארבעת הפייסטות הדתיות הרשמיות באמריקה הלטינית הקשורות לריטואלים קדומים שהוכלאו עם מסורות נוצריות: "קורפוס קריסטי" (חג הלחם והיין הקדושים), "לה וירחן" (חגיגת הבתולה), "לה פייסטה דה סנטו טיטולאר "(הפטרון של היישוב) וה"פייסטה דל אנימאס ונדיטאס" (הנשמות הקדושות), שהיא למעשה חגיגת יום המתים.
 
החגיגה למקרה שפספסתם, גורסת שנשמותיהם של יקירי המקסיקנים ממשיכות להתקיים במסעותיהם בין שני העולמות ולכן מהותו של יום החג היא בדיאלוג חי עם המנוחים, בשיתוף המתים באירועי החיים, בהבעת געגועים ודאגה ותקשורת בלתי אמצעית עם הנפטרים.
 מראה איפור סאקרה בהשראת החג המקסיקני צילום מירב בן לולו מראה איפור של סאקרה בהשראת החג המקסיקני. צילום: מירב בן לולו
 
החג נחוג ביום הראשון והשני של חודש נובמבר, ועל אף נושא החג, אין מדובר בחג עצוב והוא נחוג באווירה של קרנבל, בדומה לליל כל הקדושים האמריקאי. לפי המסורת במהלך ימי החג מזמנים החיים את נשמות המתים באמצעות פולחן קברים הכולל קישוטי נייר, פרחים, דברי מתיקה ומתנות המובאים לבתי הקברות בליווי תפילות ובקשות. חלק מהמאמינים אף לנים בבתי הקברות סמוך לקברי בני משפחותיהם.
 
מקורו של החג, עתיק יומין ולקוח משורשי התרבות הפרה היספאנית והאינדיאנית הילידית, בין השאר שבטי האצטקים והמאיה, המאמינים במחזוריות של חיים ומוות כחלק מהמחזוריות של הטבע ושל היום והלילה.
 
גיגות יום המתים המקסיקני בשרונה מרקט (צילום: יח"צ)חגיגות יום המתים המקסיקני בשרונה מרקט (צילום: אתר רשמי) 
 
אחרי כיבוש מקסיקו, במאה ה-16, הושמדו או מתו (מחלות ורדיפות) מרבית הילידים, והספרדים דרשו לכפות על שארית הפליטה את הדת הקתולית ולמחוק את כל המנהגים והחגים האליליים שלהם. בתוך שכך, הזיזו הספרדים את "יום המתים" ליום הראשון בנובמבר, כדי שיקביל ל"ליל כל הקדושים"- תאריך שנקבע עוד במאה ה-7 ע"י האפיפיור בוניפאס ה- 4 ועוגן רשמית בלוח השנה הקתולי כתחליף למנהגים פגאניים קדומים איתם שארית הפליטה כאמור שמרה על קשר ישיר למרות קבלת הנצרות כדת רשמית. החל משנת 2008 יום המתים אף מוכר על-ידי אונסק"ו כיום מורשת תרבותית עולמית.
 
חגיגות יום המתים המקסיקני בשרונה מרקט (צילום: יח"צ)חגיגות יום המתים המקסיקני - מקסיקנה שרונה מרקט (צילום: אתר רשמי) 
 
מטרתם של החיים היא כאמור לשמח את הנשמות באמצעות מוזיקה, תחפושות ואוכל ולבקש את שובם אל הארץ ולו לרגעים קלים, על מנת להתאחד איתם שוב. אז אם אתם בעניין לחגיגה דעו כי במקסיקנה מרקדו (מתחם שרונה) יחגגו הערב ועד ל-1 בנובמבר את חג "יום המתים" עם סדנאות בישול, איפור מקצועי של המבקרים, טקילות בלעדיות לצד תפריט ספיישלים של בוריטוס וטאקוס במילויים שוברי שגרה (הכניסה חופשית).
 
יום המתים חגיגות יום המתים המקסיקני בשרונה מרקט (צילום: פייסבוק מקסיקנה)
 
ואם בטאקו עסקינן, שהרי לרגל החג קיבלנו באדיבות מחלקת התזונה של Teka מתכון מושלם להכנת טאקו - הלוא הוא היהלום שבכתר של האוכל המקסיקני המסורתי.
 
טאקו טאקו, באדיבות Teka. צילום: יח"צ
 
טאקו עם גוואקמולי, שעועית וחזה עוף

המצרכים:

טורטיות תירס (4/5 לכל אורח)
2 אבוקדו (או 4 קטנים)
בצל אדום אחד
400 גרם חזה עוף
פפריקה מתוקה
300 גרם שעועית אפויה
2 ליים
כוסברה
 
טאקוטאקו, באדיבות Teka. צילום: יח"צ 

הוראות ההכנה:

פרסו את חזה העוף ופזרו מעליו פפריקה, מלח ופלפל. יש לבחוש את העוף במחבת עם מעט שמן עד שצבעו הופך לחום בהיר. שטפו את השעועית בזהירות והכינו את המרכיבים הטריים: חתכו את הבצל לחתיכות קטנות וקילפו את האבוקדו. את האבוקדו ניתן לרסק עם מעט שמן ומלח, כך תקבלו את הממרח המקסיקני המוכר, גוואקמולי. חתכו כוסברה וליים.

חממו את הטורטיות במחבת במשך דקה לכל צד. כסו את הטורטיות במכסה על מנת שישמרו חמות.

הניחו את כל המרכיבים על השולחן וצרו את הטאקו שלכם. ניתן להחליף כל מרכיב כמו בשר במקום עוף, להוסיף תירס מתוק, פרוסות עגבניות ועוד.
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
***
מאמרים נוספים
מבזק קולינרי
מבזק קולינרי
קוד מוצר: 29/03/2017
מאת: מערכת Prestige
פרטים נוספים
מבזק קולינרי: בדיקת מוצרי מזון חדשים
מבזק קולינרי: בדיקת מוצרי מזון חדשים
קוד מוצר: 24/10/2017
מערכת SPOT IT
פרטים נוספים
מבזק קולינרי: בדיקת מוצרי מזון חדשים
מבזק קולינרי: בדיקת מוצרי מזון חדשים
קוד מוצר: 26/11/2017
מערכת SPOT it
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו? יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם? מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
  • ניווט באתר
    ראשי אודותינו הרשמה לניוזלטר יצירת קשר
  • לו ולה
    מטרוסקסואל פאשניסט ברבריה סלון יופי פאשניסטה מטופחת
  • קולינריה
    מבזק קולינרי זוללים אוכלים בחוץ ספר מתכונים
  • תרבות
    על הבמות על המסך הספרנית
  • עיצוב
    בדק בית הום סטיילינג גינה לי
  • בריאות
    מעבר לדלפק עושים כושר ביקור רופא
  • נופש ותיירות
    נשארים בארץ יוצאים לחו"ל
  • ילדים
    כללי ילדים המשחקייה ילדודס ג'ימבורי
  • כללי
    סוסיתא גאדג'טים נדל"ן חוג הסילון 101 מיסטיקנים ישראליים כל הנשמה
  • הזמן הורוד פאשן ניוז הדודל של גוגל משפטפטת U N A C T I N G
Spot Itמפנים זרקור לעולם הלייף-סטיילwww.spotit.co.il©כל הזכויות שמורות
 בניית אתרים  אינטרדיל
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל